Rozentalis vandt i Odense

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Forhåndsfavoritten Eduardas Rozentalis fra Litauen vandt H.C. Andersen Mindgames 2013 i Odense. Efter de ni runder havde Rozentalis ½ point ned til tre spillere med 6½ point. Rozentalis spillede remis med sine stormesterkollegaer, men slog nådesløst alle andre.

rozentalis hc_and2013
Eduardas Rozentalis (foto: thv)

I sidste runde kunne den lokale FM Mads Hansen score en IM-norm med sejr over Eduardas Rozentalis med hvid. Det lykkedes ikke, så Mads Hansen må glæde sig over denne sejr over IM Thorbjørn Bromann i 8. runde. Bemærk sorts flotte springermanøvre startende med 20. -, Sc3.

mads hansen_hcand_2013
FM Mads Hansen (foto: thv)


Det blev ikke til nogen normer i denne omgang af H.C. Andersen Mindgames. Bjørn Møller Ochsner lå godt til en IM-norm inden de sidste to runder søndag, men remis i 8. runde betød en uheldig rundelægning til sidste runde, så det ikke teknisk var muligt at score norm. Bjørn Møller Ochsner tabte derefter i sidste runde, en lidt ærgerlig afslutning for den unge århusianer, der havde spillet en flot turnering hidtil.

Slutstillingen:
1. GM Eduardas Rozentalis (2611), Litauen, 7 point
2. GM Krasmir Rusev (2545), Bulgarien, 6½ point
3. GM Momchil Nikolov (2532), Bulgarien, 6½ point
4. IM Torstein Bae (2442), Norge, 6½ point
5. GM Henrik Danielsen (2500), Island, 6 point
6. IM Thorsten M. Haub (2462), Tyskland, 6 point
7. GM Vladimir Epishin (2603), Rusland, 6 point
8. IM Jonathan Carlstedt (2373), Tyskland, 6 point
9. FM Mads Hansen (2306), Danmark, 6 point
10. Bo Garner Christensen (2247), Danmark, 6 point

55 deltagere.

 

Hjemmeside: www.ejbyskak.dk/mindgames