Hector vandt CCC2013

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Den svenske stormester med adresse i Helsingør, Jonny Hector, vandt Copenhagen Chess Challenge 2013 på bedre korrektion end GM Henrik Danielsen. De to stormestre endte på 7 point af 9 mulige. Det er fjerde gang i træk at Jonny Hector deltager i turneringen, men første gang at han går helt til tops.

jonny hector_ccc2013
Nr. 1 GM Jonny Hector (foto: thv)


danielsen ccc2013
Nr. 2. GM Henrik Danielsen (foto: thv)

Den lokale overraskelse Martin Haubro scorede sin første IM-norm på trods af to nederlag på den sidste spilledag. Modstanden var dog så stærk, at den 18-årige gymnasieelev fik noteret sin første norm for de flotte resultater de første fire dage af turneringen.

David Bekker-Jensen fra Philidor, scorede sin 3 og sidste IM-norm. De to første ligger helt tilbage til 1999 i Gøteborg og 2002 i København. Nu mangler Bekker-Jensen at opfylde ratingkravet på 2400 før han kan kalde sig IMer ligesom sin lillebror, Simon Bekker-Jensen.

david bekker_ccc2013
David Bekker-Jensen – scorede sin 3. IM-norm (foto: thv)

En anden af turneringens store overraskelser, norske Anders Gjerdrum Hagen (2134), kan tage hjem med en IM-norm i bagagen.

anders g_hagen_ccc2013
Anders Gjerdrum Hagen, Norge scorede IM-norm (foto: thv)

Slutstilling med mere: www.copenhagenchesschallenge.dk