1. & 2. runde Sondex Cup 2013

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Bemærk nyt live-link: liveskak.dk/2013/sondex/

 

Af Lars P. Hansen
2. runde

 

Anden runde fortsatte hvor fredagens runde var sluttet med flere underholdende partier. I kommentatorrummet blev der brugt en del tid på at finde redninger for Nikolaj Mikkelsen efter træk 21 i partiet mod Simon Bekker-Jensen, men der var ikke nogen, og seks træk senere var det slut. Nicolai V. Pedersen tabte efter et nyt langt parti mod Jakob Vang Glud, mens den eneste pointdeling kom i partiet mellem Daniel Semcesen og Rasmus Skytte i en lige stilling. Dermed fører dagens to vindere gruppen med 1½ point.

 

I IM-gruppe 2 går det ikke så godt for Springerens topbræt i den forgangne divisionsturnering, Attila Gergacz, som tabte dagens dyst mod Thorbjørn Bromann trods en ellers lovende stilling. Dermed fører Bromann gruppen sammen med Arne Matthiesen og Jasmin Bejtovic der delte i dag. Det sidste parti mellem Pelle Bank og Jonathan Carlstedt endte ligeledes remis selvom livedækningen på et tidspunkt gav sejren til Carlstedt.

 

Og så beklager vi at Springerens hjemmeside har været lidt ustabil (eller stabilt nede?!), men heldigvis forhindrer de tekniske problemer ikke at der spilles skak, og livedækningen kan tilgås vis DSU’s hjemmeside.

 

Fra Kolding har vi modtaget følgende fra første runde:

 

Af Lars P. Hansen
1. runde
Årets udgave af Sondex Cup sætter tilmeldingsrekord 114 deltagere og sikkert også ratingrekord for så vidt angår de to øverste grupper, der næsten udelukkende befolkes af IM’er.

 

Af hensyn til livedækningen er de øverste grupper er belagt med restriktioner med hensyn til remis så dette først kan aftales efter træk 25. Om det skyldes restriktionerne, må stå hen i det uvisse, men første runde bød på en del dramatik og hårdt arbejde, herunder et par tidnødsdramaer ved første tidskontrol.

 

I sit parti mod Daniel Semcesen ofrede turneringens højstratede spiller Jakob Vang Glud sin dronning for et tårn og en let officer. Dette gav et vist pres, men kommentatoren Mads Boe mente ikke at Jakob spillede stillingen helt dynamisk nok, og svenskeren red da også stormen af så partiet endte remis efter 62 træk.

 

Partiet Nicolai mod Nikolaj (Pedersen mod Mikkelsen) var ét af tidnødsdramaerne. Efter rekonstruktionen efter træk 40 missede Nikolaj Mikkelsen angiveligt en gevinst. Partiet endte med slutspillet K og T mod K, T og S, men efter 106 træk og næsten hele spilletiden endte partiet remis.

Det tredje parti mellem Rasmus Skytte og Simon Bekker Jensen sluttede også med en pointdeling. Så alt er lige inden lørdagens fortsættelse.

 

I IM-gruppe 2 faldt der et par afgørelser: Jasmin Bejtovic fra Eksjö og Bosnien slog Jonathan Carlstedt fra Viborg og Tyskland mens Arne Matthiesen fra SK 1968 slog Attila Gergacz fra Springeren og Ungarn i et andet tidnødsdrama. Thorbjørn Bromann og Pelle Bank spillede remis.

 

sondex cup_2013

 

Program:
12. april: 19.00 – 24.00
13. april: 10.00 – 15.00
13. april: 16.00 – 21.00
14. april: 10.00 – 15.00
14. april: 16.00 – 21.00

Spillested: KUC, Ågade 27, 6000 Kolding.

Betænkningstid: 2 timer til 40 træk. Derefter ½ time + opsparet tid til resten.

 

Turneringens hjemmeside: www.skakklubbenspringeren.dk

 

Live-dækning – nyt link: liveskak.dk/2013/sondex/