Admiral Niels Juel Cup 2013

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Admiral Niels Juel Cup 2013 spilles over 10 runder fra den 20. til 27. april på Asgård Skole i Køge. I skrivende stund er der tilmeldt elleve stormestre med den hollandske stormester Ivan Sokolov som favorit.

nicolic sokolov_okt2012
GM Ivan Sokolov til højre spiller med i Køge (foto: thv)


Arrangørerne har udsendt følgende pressemeddelelse:

 

Live dækning af Admiral Niels Juels Cup som aldrig før set i Danmark
Køge Kyst Skak Alliancen vil i forbindelse med afholdelse af Admiral Niels Juels Cup i dagene 20. – 27. april afprøve en ny model for live dækning af et skakarrangement i Danmark.
Udover den sædvanlige dækning af partierne vil der være webkameraer, der viser live billeder fra spillestedet. Der vil være dækning af aktiviteten omkring 4 af partierne, og forhåbentlig vil der også være et kamera, der giver et overblik over hele spillelokalet.

Der arbejdes i øjeblikket på højtryk for at få live kommentarer af partierne ud i Cyperspace, hvilket også er helt specielt for danske turneringer.

Turneringen bliver en stormesterturnering med 11 GM´ere, 8 IM´ere og et antal andre titelholdere. Det vil derfor være muligt at score normer på de 10 runder, som turneringen strækker sig over, hvilket må gøre turneringen interessant for mange spillere. Hvis ikke det er en norm, der er interessant, så må en GM-skalp ikke være at kimse af.

Admiral Niels Juels Cup er den første af 2 store arrangementer, som Køge Kyst Skak Alliancen arrangerer i 2013. Derfor er denne internet/live-dækning en testning af systemet, der for alvor skal slå igennem ved Nordisk Mesterskab, som KKSA afvikler i efterårsferien.

Se turneringsindbydelsen og deltagerlisten på http://www.skakturnering.dk/turnering/njc2013/hjemmeside/index.asp