Jens Kristiansen seniorverdensmester i skak

For kun tredje gang i dansk skaks historie, har vi fået en verdensmester. I sit første seniorverdensmesterskab vandt 60-årige Jens Kristiansen titlen i den græske by Kamena Vourla med den flotte score 9 af 11. Udover guldmedalje og førstepræmien på 2300 Euro bliver Jens Kristiansen også udnævnt til stormester.

I sidste runde spillede Jens Kristiansen, der var seedet som nummer ni, remis mod GM Mišo Cebalo. Derved endte Jens Kristiansen ½ point foran det lettiske skaklegende GM Evgeny Sveshnikov. Sveshnikov opgav hurtigt at slå GM Yuri Balashov og partiet blev taget remis. Da ville Jens Kristiansen have bedre korrektion end Sveshnikov, selv med et eventuelt tab til Cebalo; det blev ikke aktuelt, da partiet blev remis efter 20 træk i en helt lige stilling.

Slutstillingen:
1. IM Jens Kristiansen, Danmark, 9 point af 11
2. GM Anatoly Vaisser, Frankrig, 8½ point
3. GM Evgeny Sveshnikov, Letland, 8½ point
4. GM Yuri Balashov, Rusland, 7½ point
5. GM Nikolai Pushkov, Rusland, 7½ point
6. GM Miha Suba, Rumænien, 7½

22. FM Bent Sørensen, Danmark, 6½ point
25. Jens Kølbæk, Danmark, 6½ point
51. Poul Erik Nielsen, Danmark, 5½ point
97. Peter Nielsen, Danmark, 3½ point
106 deltagere.

Se hele slutstilingen her.

Dansk Skak Unions formand, Lars-Henrik Bech Hansen, udtaler: ”Jens Kristiansens resultat i Grækenland er kæmpestort og en glædens dag for dansk skak og i særdeleshed for dansk seniorskak. Skak er en sport, man kan dyrke hele livet. Listen over tidligere seniorskakverdensmester tæller koryfæer som Vasily Smyslov, Efim Geller, Mark Taimanov og Viktor Korchnoi. Et fornemt selskab, Jens Kristiansen nu tilhører.”


Seniorverdensmester GM Jens Kristiansen (foto: thv)

Jens Kristiansen har været danmarksmester tre gange i 1979, 1982 og 1995 ligesom han har vundet flere internationale turneringer. 

Hjemmeside: www.worldseniors2012.org
Live-dækning: worldseniors2012.chessdom.com/live-games/
Dansk Live Chat: www.liveskak.dk/chat/