Allan Stig tæt på GM-norm

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

I spanske Girona er FM Allan Stig Rasmussen (billedet) med helt fremme og deler inden de sidste to runder 3. pladsen med 5.5 point. Jetsmarks topbræt er samtidig tæt på sin anden GM-norm, der sandsynligvis kan blive en realitet med 1.5 point i de sidste to runder mod de rette modstandere.


Modstanderen i 8. runde er GM Marc Narciso Dublan (Spanien, 2546), og kravet – udover at partiet ikke må tabes – er endnu en stormester i sidste runde. Allan Stig Rasmussen, der på bemærkelsesværdig vis endnu ikke er international mester, bør dog have sikret en IM-norm.


IM Karsten Rasmussen, der havde et forrygende 2007, har til gengæld skuffet med kun 4 point og en god afslutning er nødvendig for at undgå et truende stort ratingtab.


FM Andreas Skytte Hagen og FM Arne Matthiesen har 3.5 point, Thomas Christensen og Allan Bangsbro – efter en flot turnering, der indledtes med gevinst mod en italiensk IM’er – 3 point.

 Open Illes Medes
Girona, 28.12 – 06.01


Stillingen i toppen efter 7 runder:
1-2. IM Jordi Fluvia (Spanien), GM Josep Manuel Lopez Martinez (Spanien) 6.0; 3-8. FM Allan Stig Rasmussen (Danmark), IM Harald Groetz (Østrig), GM Viktor Moskalenko (Ukraine), GM Levon Aroshidze (Georgien), IM Jakub Czakon (Polen) 5.5 … 33. IM Karsten Rasmussen (Danmark) 4.0, 41. FM Andreas Skytte Hagen (Danmark) 3.5, 50. FM Arne Matthiesen (Danmark) 3.5, 59. Allan Bangsbro (Danmark) 3.0, 62. Thomas Christensen (Danmark) 3.0 (98 deltagere).


http://www.openillesmedes.com/angles/index.html


www.aarhusskakklub.dk