EU-mesterskaberne slut

Vi bringer sidste reportage fra  EU-mesterskaber i  Mureck i Østrig.

Af Andreas Wiwe
EU-mesterskaberne 9. og sidste runde.
Sidst runde i EU-mesterskaberne blev afviklet tidligt torsdag morgen, dvs. kl. 8.30. Lidt en omvæltning når man er vant til at spille kl. 15.

Oscar i U8 slap nogenlunde fra åbningen, men i det tidlige midtspil glemte han at flytte dronningen, da den blev truet. Derefter var der ikke meget at spille om.

Nicolai i U10 kom rigtig fint fra åbningen, og i det tidlige midtspil snød han sin modspiller og vandt en kvalitet. Kvaliteten gav han dog tilbage kort efter, da mostanderen fik et angreb ind. Kort efter spillede Nicolai igen noget smart, og han vandt en officer og dermed partiet.

I U12 havde Victor taget ved lære af nederlaget fra 7. runde, hvor han mødte en åbning, han ikke kendte. Efterfølgende viste jeg ham, hvad han skulle spille, hvilket næsten blev praktiseret i denne runde. Han slap dermed fint fra åbningen. Det gik dog for stærkt i midtspillet og første røg damen, og kort efter blev han sat mat. Lasse kom ud i en åbning, som han ikke kendte. Det resulterede i en dårlig stilling, som efterfølgende kostede to bønder. Lasse kæmpede dog videre, og i slutspillet lykkedes det ham at vinde de to bønder tilbage igen. Han måtte senere give en officer for to bønder for at forhindre at modstanderens bonde blev til dronning. Dog var der så få brikker tilbage, at det ikke voldte problemer at holde remis. Flot kæmpet!

Mathias i U14 kæmpede lidt med nerverne og kom til at spille en åbning, han aldrig havde spillet før. Det gik dog fint. Han kom fint fra åbningen og undervejs var det nok ret lige. Modstanderen kunne måske have fået et fordelagtigt slutspil, men han blev sikkert også nervøs og tilbød i stedet remis, hvilket Mathias accepterede. Mikkel kom også nogenlunde fra åbningen, men modstanderens pres i midtspillet blev for stort for Mikkel, og han spillede galt. Derefter vandt modstanderen en bonde, mens Mikkel måtte forsvare en meget svær stilling. Det gik heller ikke, og Mikkel måtte ned.

Samlet set endte Oscar med 2½/9 på en 26. plads. Gruppen blev vundet af forhåndsfavoritten Daniils Horobrijs fra Letland. Nicolai blev bedst scorende dansker med 5/9, hvor især sidste del af turneringen gik rigtig fint for Nicolai. Det skyldes nok især Nicolais høje arbejdsmoral, som var eksemplarisk under turneringen, hvor han fik kigget en hel del på skak og fik en masse ny åbninger og ideer på repertoiret. Nicolai kommer til at stige markant i rating inden for kort tid! Nicolai blev nummer 15 og kommer til at sætte noget rating ind på kontoen. Også Nicolais gruppe blev vundet af forhåndsfavoritten Kirill Chuvakin fra Estland. Victor endte sidst i sin gruppe med 1/9, og turneringen kommer til at koste noget rating. Lasse blev nummer 32 med 3,5/9 og vinder nok lidt rating. Gruppen blev vundet af favoritten Florian Mesaros fra Østrig. Mikkel og Mathias endte begge med 3/9 og på henholdsvis 35. og 34. pladsen. Mikkel vinder noget rating, hvorimod Mathias må sætte noget til. Gruppen blev vundet af 3.-seedede Peczely fra Ungarn.

Afslutningsvis er det min klare opfattelse, at alle har haft en rigtig god tur til Mureck, som er en lille by, som ikke altid tilbyder de mest luksuriøse forhold for spillerne under turneringen. Næste år afholdes turneringen i stedet i Tjekkiet på et 3-stjernet hotel, hvor alle spillere og påhæng kan indkvarteres.

Tak for en rigtig god tur til alle deltagere og forældre. Det er altid en fornøjelse med dejligt selskab. Held og lykke fremover til alle spillerne!

Til sidst bringer vi et billede af den danske delegation i vores officielle spilledragt:
 

Fra venstre: Andreas Wiwe (rejseleder og træner), Benedicte Kistrup (spillede ikke), Mathias Simonsen, Nicolai Kistrup, Lasse Ramsdal, Oscar Koch-Müller, Mikkel Ramsdal og Victor Koch-Müller. (foto: Heidi Kistrup)

Andreas Wiwe