EU-mesterskaberne 4. runde

 

Ved EU-mesterskaberne i Mureck i Østrig er der nu spillet fire runder.

Vi har modtaget nedenstående reportage fra træner og rejseleder Andreas Wiwe.

Af Andreas Wiwe
EU 4. runde
I dag startede vi noget tidligere på dagen med at analysere partier og forberede os. Det skyldtes, at vi i dag prioriterede at få spillet en gang fodbold på en boldbane nær hotellet. I den forbindelse følger nu en reportage fra DSUs udsendte Benedicte Kistrup på 10 år:

”I dag var den store fodboldkamp mellem børn og voksne. Det var en fantastisk kamp! Alle bakkede alle op, også selvom at det var modstanderen der scorede. Lasse havde et par flotte forsøg på mål, men det var Mikkel, der blev topscorer! Længe så det ud til, at kampen ville ende med et ”remis”, men det blev Pettriano Ramsnaldo, som scorede det afgørende mål på Victor. Banens dårligste spiller var Niels (reporterens far), mens kampens bedste spiller var Mikkel Messi. Ærgerligt, men retfærdigt vandt de voksne 15-14, og som sagt: En fabelagtig kamp!”

 


Det suveræne vinder hold 15-14 (fra venstre: Niels, Andreas, Peter & Torben) (foto: Heidi Kistrup)


Det slagne hold (fra venstre: Mathias, Nicolai, Lasse (bagerst), Oscar, Benedicte, Mikkel & Victor – Jens Ramsdal er flygtet i skam :-)) (foto: Heidi Kistrup)

I U8 kom Oscar tidligt galt af sted i sin åbning. Oscar ville nyde godt af at bruge noget mere tid under sine partier – det arbejder vi med i disse dage, for når først tænkepauserne bliver længere, kommer der helt sikkert point på tavlen for delegationens yngste spiller.

 

Nicolai i U10 forsøgte sig en kongeinder med sort mod en ungarer på 1624. Det gik fint et langt stykke, men modstanderen spillede et meget positionelt parti, hvor hun fik låst alle Nicolais officerer fast på dronningefløjen. Derefter spillede Nicolai reelt uden løber, springer og tårn, hvilket selvfølgelig ikke kunne holde i længden og Nicolai måtte kort efter give op.

Victor var først færdig i U12, da han mistede en officer ret hurtigt. Selvom han forsøgte længe at kæmpe, så var det ikke nok, og Victor måtte ned. Lasse mødte en skotsk pige, som ikke helt vidste hvordan man spiller dragen. Det udnyttede Lasse fint og vandt hurtigt materiale. Derefter kørte han sit parti hjem og kom endelig på tavlen. Det har været på vej længe, men han måtte tålmodigt vente til fjerde runde, før det gav pote.


Lasse Ramsdal og Andreas Wiwe (foto: Heidi Kistrup)
 

Mikkel i U14 mødte gruppens flotteste pige efter Mikkels udsagn 🙂 Partiet var meget lige det meste af tiden – måske med et lille plus til Mikkel. Brikkerne blev stille og roligt byttet af og til sidst tog de remis. Nok meget klogt af Mikkel at holde sig gode venner med hende 🙂

Mathias spillede sort mod en gut på knap 1900. De fik en rimelig rolig stilling, hvor Mathias nok stod lidt bedre. Mathias var dog tilfreds med remis, hvor han tog imod, da modstanderen tilbød. Ok, men lidt mere mod ville ikke skade.

Dermed 2/6 i dag. Desværre den forkerte vej i forhold til i går, men vi satser på mere i morgen. Glædeligt er det især at Lasse også er kommet på tavlen, og at Mikkel har fået banket proppen i bunden af badekaret helt i; nu er det bare fremad med 180 i timen!

Partier, resultater og livedækning kan som vanligt følges via www.jugendschach.at.
 
Andreas Wiwe