Sikre sejre i Århus

Både WIM- og IM-turneringen i Chess House i Århus fandt sikre vindere.

WGM Evgeniya Doluhanova fra Armenien vandt suverænt WIM-gruppen med 7½ af 9, et point foran svenske WIM Inna Agrest. Bedste dansker blev WFM Louise Fredericia med 5 point. En god optakt til OL for Louise Fredericia.

Alle turneringens partier kan gennemspilles til sidst i artiklen.


WGM Evgeniya Doluhanova (foto: thv)

Se slutstillingen i WIM-gruppen her.

I IM-gruppen var FM David Eggleston fra England næsten lige så suveræn med 7 af 9, et point foran ratingfavoritten IM Daniel Semcesen fra Sverige. Eggleston præstationen var et helt point over IM-normen, men ifølge ham selv har han allerede 4 andre IM-normer, selvom der kun er registreret en på FIDEs hjemmeside. Han næste mål er derfor at få 2400 eller der over i rating, så IM-titlen er fuldendt.


FM David Eggleston (foto: thv)

Bedste dansker blev Jackie Andersen med 5½ point. Andersen kunne have scoret en IM-norm med sejr over Bo Jacobsen i sidste runde, men en dårlig åbning og træthed fik hurtigt Jackie Andersen til at tilbyde remis, hvilket ikke faldt i god jord på chatten i live-dækningen. Jackie Andersen kom dog selv på chatten efterfølgende og fortalte om baggrunden for den hurtige remis.

Se slutstillingen i IM-gruppen her.

Kort før næstsidste runde lørdag blev IM Klaus Berg og IM Jens Ove Fries Nielsen udnævnt til æresmedlemmer af Chess House for deres store arbejde med at få Chess House etableret og holdt i gang i de første leveår af skakcafeenes 14 år lange historie.

Jens Ove Fries Nielsen var forhindret i at møde op på grund af en skakturnering i Tyskland, men Klaus Berg var mødt frem og modtog diplom og hyldest.


Klaus Berg udnævnt til æresmedlem. Tom Petri fra Chess Houses bestyrelse overrækker diplomet. (foto: thv)

I Kandidatgruppen vandt Janus Christensen fra SK1968 med 5 af 7 og er dermed kvalificeret til næste gang Chess House holder IM-turnering.

Hjemmeside: www.chesshouse.dk