Senior VM efter 9. runde

Det blev ikke til en IM-norm til Jørn Sloth i denne omgang, da han torsdag tabte til FM Nikolai Mishuchkov (2418) fra Rusland. I dag er IM Bjørn Brinck-Claussen og FM Bent Sørensen at finde på Live-brætterne fra kl. 16.00.

Alle danskernes individuelle score kan ses her.

Bent Sørensen fortæller i en mail fra Kroatien om turneringen:

Senior VM
Igen må den danske top indkassere nederlag. Både Jørgen Jørgensen og Jørn Sloth tabte til stærke modstandere, og vi må konstatere, at det ikke bliver til danske topplaceringer ved dette VM, hvilket heller ikke var at forvente. I runde 10 er det Bjørn Brinck-Claussen og jeg, der skal kæmpe på live-brætterne. Specielt får jeg det svært mod GM Suba, der er regerende senior-Europamester og tidligere verdensmester blandt seniorerne.

I spidsen af turneringen før de to sidste runder ligger GM Kurajica, BIH. Han møder den regerende VMér Vaissier, Frankrig, der er ½ points efter. Det kan blive den moralske finale.

Den danske bredde klarer sig over forventning. Især de to danske debutanter Søren Holm Jensen og Arne Bjørn Jørgensen har flotte resultater hernede. De er blevet inspireret af den gode stemning under turneringen.

Bent Sørensen

Hjemmeside: www.rijekachess.com