Ungdoms VM runde 2.- 4. runde

Ved Ungdoms VM i Brasilien har begge de danske spillere, Jesper Thybo og Mads Andersen, 2½ af 4. Mandag er fridag og 5. runde spilles tirsdag aften dansk tid. Begge danskere er favoritter i 5. runde.

Vi har modtaget nedenstående beretning.

Af Ivan Andersen
Ungdoms VM runde 2.- 4. runde
Lørdagens runde resulterede i 1½ point. Jesper rundbarberede en af de lokale helte i sikker stil og kom dermed på 2/2. Fedt!

Mads måtte nøjes med remis mod en spiller fra Peru. Han var godt nok sydamerikansk mester, men alligevel var det jo nok i underkanten af hvad vi havde sat næsen op efter. Men ok, modstanderen forsvarede sig godt og turneringen er lang endnu osv. osv.

Søndag var det så tid for turneringens eneste dobbeltrunde, og her søndag aften er skuffelsen over den magre pointhøst på 1½ af 4 til at tage og føle på.

Jesper var parret med gruppens højstratede, og var dermed rykket op i gruppen af liveborde. Han tog det i stiv arm, og han kørte den stakkels lille inder rundt i lang tid. Jesper havde tårn og to lette for dronningen, men det kneb med at få sat det afgørende stød ind, og pludselig havde modstanderen evigskak – øv. Men et fint resultat, som vi nok havde solgt den for på forhånd.


Jesper Thybo (foto: Ivan Andersen)

Mads var som sædvanlig en af de sidste der blev færdige i U16, men pointet kom i hus og dermed var begge drenge på 2½ af 3 inden eftermiddagens runde, hvor de begge oven i købet skulle være hvid.

Jesper havde igen fået en af de store kanoner, nemlig 3. seedede Aryan Tari fra Norge. Sådan en norsk junior kan jo nok få det meste af Skak-Danmark til at ryste i bukserne, og han levede desværre helt op til sit ry, hvorfor Jesper måtte indkassere sit første nul.

Det vil efterhånden være en underdrivelse at skrive at Mads har problemer når han er hvid. I Ungarn i efterårsferien scorede han 1½ af 4 med de hvide, og hernede er det med eftermiddagens resultat blevet til ½ af 2. Det startede ellers fint og han fik en god stilling, men den blev ikke forvaltet efter fortjeneste, og pludselig sad en af vore igen med ulige materiale. Denne gang var det dog mindre fordelagtigt, og dermed måtte Mads også notere et nul.

I morgen er der hviledag, og man kan vel sige at efter dagens kolde dukkert, skal det gøre godt med en tur i et af de varme bade i det nærliggende vandland. Om aftenen har vi ud fra devisen ”If you can’t beat them – join them!”, sagt ja tak til en invitation til at gå ud og spise med den store norske delegation.

Ivan Andersen

Hjemmeside: www.wycc2011.com