Peter Heine – Adams remis

Også andet parti mellem Peter Heine Nielsen og den engelske mester Michael Adams ved World Cuppen endte hurtigt remis. Fredag spilles omkamp. Først hurtigskak og om nødvendigt helt til et Armageddon lynparti.

Igen i dag var partiet, der kan gennemspilles til sidst i artiklen, hurtig overstået. Peter Heine Nielsen fortæller fra Khanty-Mansiysk:

”Jeg var fint tilfreds med åbningen, og Adams brugte en del tid. Han valgte en Stonewall-agtig opstilling og det lykkedes mig ikke rigtigt at få lagt et tryk, men jeg havde en ok mulighed i træk 18, hvor jeg burde have slået på d5 med lidt fordel. I stedet blev det afbytninger til remis og omkamp. Jeg har hvid i første omkampsparti.”

Omkampen består af først 2 hurtigskakpartier med 25 minutter til hele partiet + 10 sekunder pr. træk fra træk 1. Ved 1 – 1 spilles så to partier med 10 minutter til hele partiet + 10 sekunder pr. træk fra træk 1. Skulle det stadig stå lige, spilles to lynskakpartier med 5 minutter + 3 sekunder pr. træk. Ved forsat ligestilling spilles et Armageddon-parti, hvor hvid har 5 minutter mod sorts 4 min. Efter træk 60 får man 3 sek. pr. træk. Hvid skal vinde Armageddon-partiet, sort går videre ved remis.

Omkampen starter kl. 11.00 dansk tid.

Går Peter Heine videre, skal han i tredie runde møde Mircea-Emilian Parligras (2636) fra Rumænien, der overraskende sendte ungareren Zoltan Almasi (2726) ud.

World Cuppens hjemmeside: http://chess.ugrasport.com/