Kort nyt uge 17

• Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

I Nordres hyggelige Bededagsturnering for 4-mandshold vandt favoritterne Honolulu Hornet klart turneringen foran 4. seedede Confuse a Cat Ltd. For turneringsvinderne vandt GM Allan Stig Rasmussen på bræt 1 alle sine 7 partier. 16 hold deltog. Se mere om turneringen på www.nordre.dk

bededag

Honolulu Hornet – fra venstre Jes Harholm, Erik Søbjerg, Claus Rossen og Allan Stig Rasmussen. Foto: Poul Erik Nielsen

Magnus Carlsen vandt for tredje gang af tre mulige Gashimov Memorial – Shamkir Chess i Aserbajdsjan. Carlsen scorede 6 af 9. Liren Ding fra Kina blev nummer to med 5½ point mens Karjakin blev nummer tre med 5 point. Topalov, der første turneringen efter de første 6 runder, tabte tre partier i træk fra runde 7 til 9, og endte i den nederste halvdel.

Hjemmeside: shamkirchess.com

GM Sam Shankland blev en overraskende vinder af det amerikanske mesterskab, U.S. CHESS CHAMPS, i Saint Louis. Shankland scorede 8½ af 11 og henviste VM-udfordrer Fabiano Caruana til andenpladsen ½ point efter. På de næste pladser kom Wesley So og Hikaru Nakamura. Udover førstepræmien på 50.000 $ kan Shankland sætte 30 ratingpoint ind på kontoen, så han nu har 2701 i rating.

John Dahlberg er blevet udnævnt til årets frivillige leder i Middelfart Kommune. Historien om John Dahlberg er ganske særlig. Næste år har den tidligere lærer på Nørre Aaby Skole stået i spidsen for skoleskak i 50 år! John Dahlberg var også med til at starte Nr. Åby Juniorskakklub, der for øjeblikket spiller i 2. division. Utrolig mange danske skakspillere har mødt John Dahlberg ved DM i Skoleskak på Abildgårdskolen, som han stod i spidsen for i 40 år.