Peter Heine videre til 2. runde

Peter Heine Nielsen er videre til anden runde i World Cuppen i Khanty-Mansiysk efter at danskere vandt omkampen mod Evgeny Postny. Samlet vandt Peter Heine 5 – 3.

De første fire omkampspartier endte alle remis, inden Peter Heine vandt begge lynpartier.

I morgen venter den engelske mester, Michael Adams (2715), der er kneben ratingfavorit. Peter Heine stiller op med 2681 i rating.

Her er Peter Heines egen umiddelbare oplevelse af dagens seks partier, der kan gennemspilles til sidst i artiklen:

1. parti – betænkningstid 25 min + 10 sekunder pr. træk:
Noget gik galt ved en fejlberegning og jeg om i alvorlige problemer, og måtte lede efter praktiske modchancer. Han spillede ikke optimalt, og jeg fik en remis-mekanisme ind.”

2. parti – betænkningstid 25 min + 10 sekunder pr. træk:
”Fik en god åbning med sort. Han overraskede med 5 g3, men jeg kom som sagt fint fra det, og havde endda en meget stor chance, da …De8! var knusende, da jeg spillede Ld7. Jeg så på trækket, men havde overset at a3 besvares med …a5!  Uanset havde jeg en lovende stilling, men han forsvarede sig sejt, og i kaosset derefter var det endda ved at gå galt før vi tog trækgentagelse”.

3. parti – betænkningstid 10 min + 10 sekunder pr. træk:
”3. parti gik fint, og jeg var optimistisk en stund, før det blev min tur til at forsvare mig hvilket dog gik relativt sikkert”.

4. parti – betænkningstid 10 min + 10 sekunder pr. træk:
”4. parti blev en gentagelse af åbningen fra 2. parti, og jeg prøvede et nyt træk. Stillingen blev kompleks, og jeg reagerede ikke optimalt, og var godt tilfreds med den efterfølgende trækgentagelse.”

5. parti – betænkningstid 5 min + 3 sekunder pr. træk:
”5. parti gik helt galt for mig, og jeg tabte først en bonde, og derefter endnu en. Åbningen var ok, men et par fejlberegninger kostede. Efter at have været helt væk, får jeg vundet en bonde igen, før han med os begge på omkring et minut sætter et tårn i slag.”

6. parti – betænkningstid 5 min + 3 sekunder pr. træk:
”6. parti var kaos igen. Jeg kom glimrende fra åbningen, vandt en bonde, blot for at sætte den i slag igen! Endnu en fejl, gav ham en stor chance, da 23…De5! vinder for ham, men da han missede den chance, gik det fint derfra.”

 

 

World Cuppens hjemmeside: http://chess.ugrasport.com/