Bobby Fischer Against the World

Dagmar Teatret i hjertet af København var mandag aften rammen om danmarkspremieren på filmen ”Bobby Fischer Against the World”.

Filmen er en dokumentarfilm om det amerikanske skakgenis turbulente liv på og udenfor brættet. Filmen er produceret af den prisvindende amerikanske instruktør, Liz Garbus, der står bag en lang række dokumentarfilm, bl.a. ”Ghosts of Abu Ghraib” fra 2007.

Filmen havde forpremiere under Politiken Cup tidligere på måneden, hvor GM Lars Schandorff indledte forestillingen med et portræt af Bobby Fischer.

Bobby Fischer Against the World – filmplakat.

Som optakt til filmen interviewede stormester Lars Schandorff den tidligere danske mester, Svend Hamann, om dennes møder med Fischer tilbage i slutningen af tresserne. Her mødte Hamann dels Fischer i en turnering i Israel og senere var Fischer på privat besøg hos Hamann i Lyngby.


Svend Hamann og Lars Schandorff (foto: thv)

DSU optog hele optakten på video og regner med snarest at kunne vise den her på siden.


Biografen var næsten fyldt (foto: thv)

På torsdag kl. 17.00 har filmen premiere i Århus i biografen Øst for Paradis. Her kan man kl. 14.00 deltage i en lynturnering, hvor førstepræmien er 101 billetter til en formiddagsforestilling i biografen. Læs mere her, hvor man også kan tilmelde sig.