EU-mesterskaberne for unge slut

EU-mesterskaberne for unge i Østrig er nu slut og deltagerne er tilbage i Danmark.

Læs om de sidste to runder herunder.

Af Andreas Wiwe
8. runde
Endnu en lidt trist dag ramte os hernede, så vi haster igennem:

Rasmus havde forberedt en skarp sicilianer. Modstanderen spillede upræcist i åbningen, men det lykkedes ikke for Rasmus at straffe det. Efterfølgende opstod en teoristilling fra en anden skarp variant i siciliansk, hvor Rasmus ikke fik spillet det godt nok. Det kostede pointet.

Freja glemte at beskytte en officer som stod i slag efter 8 træk, og derefter var det parti faktisk ovre.

Bjarke kom hurtigt ud i en åbning, som han ikke har spillet før. Han spillede fornuftigt, men sort havde ikke svækkelser på dronningefløjen, som han kunne angribe. Dermed kunne hans officerer roligt trække sig tilbage mens hun kørte et angreb i stilling på kongefløjen. Efterfølgende måtte Bjarke trække alle sine officerer hjem igen, da modstanderen gennemførte sit angreb. 32. f4 er nok problematisk, men hvid er under pres. Kort efter fulgte nogle smarte kombinationer, op Bjarke måtte opgive.

Charlotte spillede igen i dag et fint parti, fin åbning og rigtig fint med spil, hvor hun spillede aktivt. Desværre missede hun noget taktisk i midtspillet, som nok havde været afgørende. I stedet spillede hun fornuftige træk, men pludselig opstillede modstanderen en mattrussel, og da Charlotte gik efter en springergaffel, blev hun mat.

Mads spillede et lige parti, hvor modstanderen dog i slutspillet havde muligheden for at vinde ret let. Heldigvis missede modstanderen dette, og i stedet kom Mads til at stå til gevinst. En fik træktvangssituation opstod, men Mads opdagede den ikke. Kort efter blev partiet remis. Måske et fair resultat.

To dage med dårlige resultater, dobbelt ØV! Humøret er lidt mere trykket i aften end i går. Nu håber vi på en god runde i morgen, som allerede begynder kl. 8.30 UF!

9. runde
Spillerne gruede for den tidlige morgenrunde, selvom de kom i seng i fin tid. Men dette skyldtes nok også de seneste to dages dårlige resultater, og en udbredt træthed efter en lang turnering.

Rasmus mødte en pige på ca. 1590. Han kom skidt fra åbningen, og modstanderen fik stor fordel i form af en hurtig bondegevinst og en aktiv stilling. Han forsvarede sig godt og kæmpede sig tilbage, og da han truede modstanderens dronning, glemte hun at flytte den, og dermed en sejr til Rasmus.

Frejas modstander spillede en tam variant mod hendes åbning, og Freja kom til at stå fint. Stillingen forblev lige længe, men i slutspillet satte Freja ind, og vandt en vigtig bonde og derefter partiet.

Bjarke spillede hvid mod en 1549-mand. Bjarke spillede rigtig godt og byggede bare stillingen op og forbedrede den igen og igen mens presset på sorts kongestilling og d6-bonde voksede. Til sidste brød det sorte forsvar sammen, og Bjarke vandt et rigtig fint parti.

Charlotte vandt en officer i åbningen i en ny åbning, som hun ikke havde mødt før. Desværre fik odstanderen modspil, og det krævede taktiske finter ikke at miste den vundne officer. Charlotte fandt det ikke, og endte i stedet i et slutspil med dronning mod to tårne. Selvom modstanderen havde et par bønder lykkedes det Charlotte med aktivt spil at holde stillingen remis. Fint for Charlotte at komme på tavlen i sidste runde.

Mads spillede en fin åbning og fik fordel, men spillede ikke helt aktivt nok og glemte at udvikle sig fuldt. Derefter fik modstanderen et kongeangreb ind, og Mads måtte ned. 3½/5 i sidste runde var et fint resultat.

Samlet set:
Rasmus endte med 5/9 og en 14. plads, hvilket præcis var hans seedning. 5 point var også ca. hans forventede score.

Freja fik 4 point og sluttede som nummer 27 mod en startseedning som nummer 33. Freja scorede pænt over sin forventede og kan indkassere lidt rating og fik sågar en fin T-shirt med hjem, som nummer 5 blandt pigerne. Endvidere har Freja endnu et år i U14, så der skulle være basis for en topplacering blandt pigerne, hvis hun kommer af sted igen næste år. Desuden fik Freja som bekendt besejret en 1850+ mand, og som Frejas far bemærkede, så virker det som om, at Frejas overligger er blevet flyttet!

Bjarke scorede som Rasmus også 5/9 og kunne sætte lidt rating ind på kontoen. Han sluttede som nummer 20 mod en seedning som nummer 33, hvilket man dog skal tage med et gran salt, da han ikke var noteret med et ratingtal.

Charlotte fik 1/9 og sluttede som nummer 50. Hun har vist rigtigt gode takter undervejs i partierne, hvor hun har haft chancer for at afgøre det i hvert eneste parti. Desværre mangler Charlotte lidt taktisk før hun for alvor kommer til at lave point.

Mads fik 4,5/9 point og endte som nummer 16. Derudover lavede han en elopræstation på 1396, hvilket er meget fornuftigt, når man kun er 8 år!

Ønsker man yderligere resultater eller partier, så kan de findes på www.jugendscach.at.

Tilbage ventede kun en lang hjemrejse, som blev rigtig lang for de fleste af os, da vi først var i Århus kl. 3 natten til fredag.

Jeg vil gerne sige mange tak til både forældre, som har vist stor opbakning dernede og ydet behageligt selskab, samt en flok meget velopdragne og arbejdsomme spillere!

… og så lige en opdatering på sengehistorien. Der er mange, som har spurgt ind til den, og jeg kan røbe at allerede anden aften, så lå der et ekstra jernstativ i bunden af min seng, og selvom jeg ifølge både spillere og forældre i delegationen gik hårdt til buffeten hver aften, så lykkedes det mig ikke at ryge igennem sengen igen!

Andreas Wiwe