22nd Nato Chess Championship

Sidste år var det Danmark, der stod for værtskabet for Nato Chess Championship ved et flot stævne i Køge. I år er spillestedet flyttet til Kaunas i Litauen og Danmark har 6 spillere med i turneringen.

Fra holdlederen har vi modtaget nedenstående beretning.

Af Jan Mose Nielsen
22nd Nato Chess Championship
Det danske hold der spiller med i det 22nd Nato Chess Championship i Kaunas, Litaunen består af følgende seks spillere Finn Pedersen (10), Alexander Rosenkilde (11), Rene O. Nielsen (23), Jan M. Nielsen(27), Henrik L Nielsen (55) og Rico Adolfssen (70).

Første runde der blev spillet mandag gav Danmark en fin start med 4½ point, hvoraf de fire bedste resultater tæller med. Så en delt andenplads sammen med Tyskland & Polen efter Tyrkiet med i alt 14 nationer og et fælles Nato hold.

Der er 88 spillere med til start, hvor styrkelisten toppes af IM Drabke, Tyskland & GM Haznedaroglu, Tyrkiet. De danske startnumre ses efter navnet.

Det er ikke en hel umulig mission det danske hold er på, selvom Tyskland er løbet med pokalen syv gange indenfor de seneste otte år, Tyrkiet tog deres hidtil eneste samlede sejr i 2008, men de ligger lunt i svinget som favoritter sammen med Tyskland.

De fem topbrætter vises live hver dag på følgende side: www.live.chessfed.lt. Runde to er i skrivende stund i gang og runde tre starter klokken 1400 tirsdag og runde fire klokken 0800 onsdag.

Det danske hold for stor opbakning af kærester, døtre, koner og Finn Stuhr 🙂
Jan Mose Nielsen