Grischuk og Gelfand i finalen

Begge omkampe ved Kandidatturneringens semifinaler måtte helt ud i lynskak, inden de to finalister kunne findes. Alexander Grischuk og Boris Gelfand mødes i finalen.

Alle fire hurtigskakpartier mellem Kramnik og Grischuk blev remis. Grischuk forsøgte ikke engang at vinde med hvid, remis i henholdsvis 14 og 8 træk. Det er svært at kritisere en finalist i Kandidatturneringen, men det virker alligevel underligt med to så hurtige remiser. Men strategien lykkedes, i lynskakomkampen vandt Grischuk 1½ – ½.

I den anden omkamp blev de to første partier remis, inden Kamsky vandt 3. hurtigskakparti. Det betød at Gelfand skulle vinde med sort i sidste parti for at fremtvinge lynskakomkamp. I denne overså Kamsky en gylden mulighed: 25. Lxh7 ville have sat Gelfand gevaldigt under pres. I stedet kom 25. Dh5, Dc7, der vender fordelen til Gelfands side. I lynskakomkampen var Gelfand sikkerheden selv og vandt 2 – 0.

Partierne kan gennemspilles længere nede i artiklen.

Stillingen:

Nu følger to fridage inden finalen går i gang. Finalen spilles over 6 partier med en enkelt fridag efter 3. parti.

Torsdag kl. 13.00 dansk tid starter finalen.
Hjemmeside: http://kazan2011.fide.com