Bekker-Jensen alene i spidsen

Niendeseede IM Simon Bekker-Jensen er alene i spidsen for DM 2011 efter de første 3 runder. I et langt og spændende parti slog Bekker-Jensen med hvid IM Mikkel Antonsen.

Simon Bekker-Jensen overså et par matchbolde undervejs, f.eks. ville 42. Th7 have været helt afgørende, men fordelen blev fastholdt ud i et tårnslutspil, hvor Mikkel Antonsen dog kæmpede med næb og klør og på et tidspunkt havde remisen inden for rækkevidde, ifølge diskussionen på Skak.dk. Men så fik Simon Bekker fat igen og kunne notere et ettal efter 87 træk og 6 timers spil.

IM Simon Bekker-Jensen (foto: thv)

Feltets yngste spiller, IM Mads Andersen, kom ned på jorden igen efter gårsdagens sejr over stormester Allan Stig Rasmussen. Mod feltets ældste spiller, 58-årige IM Jens Kristiansen, måtte Mads Andersen (16 år) strække våben med sort efter 47 træk. Jens Kristiansen er stadig et godt bud på en senere turneringsvinder. På pokalhylden har Kristiansen allerede 3 DM trofæer (1979, 1982 og 1995).

Den forsvarende danmarksmester Allan Stig Rasmussen viste fin moral og kom tilbage ovenpå gårsdagens nederlag til Mads Andersen ved at slå stormesterkollega Lars Schandorff. Et af Schandorffs sjældne nederlag.

Runden bød kun på en enkelt remis, men den kom først efter 82 træk mellem stormester Jacob Aagaard og IM Rasmus Skytte. Pudsigt nok var alle fire gevinster i dagens runde til hvid. Partierne kan gennemspilles til sidst artiklen.

Tirsdag starter alle 7-runders grupperne og Hotel Scandic bliver invaderet af danske skakspillere. Grupperne kan ses via turneringens hjemmeside, men der kan ske sidsteøjebliks ændringer i rundelægningen, hvis der kommer sene afbud. De forventede førsterundeopgør er dog allerede lagt på nettet.

3. rundes resultater:
IM Simon Bekker-Jensen – IM Mikkel Antonsen 1 – 0
IM Jens Kristiansen – IM Mads Andersen 1 – 0
GM Allan Stig Rasmussen – GM Lars Schandorff 1 – 0
GM Jacob Aagaard – IM Rasmus Skytte ½ – ½
IM Steffen Pedersen – Kristian Seegert 1 – 0

Stillingen efter 3. runde:
1. IM Simon Bekker-Jensen (2404), Brønshøj Skakforening, 2½ point
2. IM Jens Kristiansen (2439), BMS, 2 point
2. IM Steffen Pedersen (2427), Sydøstfyn, 2 point
4. IM Mads Andersen (2417), Skanderborg Skakklub, 1½ point
4. GM Jacob Aagaard (2528), Sydøstfyn, 1½ point
4. GM Allan Stig Rasmussen (2535), Jetsmark, 1½ point
4. IM Rasmus Skytte (2405) Århus Skakklub/Skolerne, 1½ point
4. IM Mikkel Antonsen (2456), Næstved, 1½ point
9. GM Lars Schandorff (2496), Sydøstfyn, 1 point
10. Kristian Seegert (2138), Viby Skakklub, 0 point

Der spilles 9 runder.

Spillested: Hotels Scandic, Hvidkærvej 25, 5250 Odense SV.

Landsholdsklassen spiller hver dag kl. 13.00 frem til søndag den 24. april. Sidste runde starter dog kl. 12.00.

DMs hjemmeside: www.skak-dm.dk/2011/