Jens Kristiansen eneste vinder i 1. runde af DM

Veteranen IM Jens Kristiansen blev eneste vinder i første runde af DM 2011, da han med hvid slog feltets næstyngste spiller, Kristian Seegert fra Viby, i 36 spændende træk.


IM Jens Kristiansen (foto: thv)

Alle andre partier blev remis, men ikke uden kamp. Eneste hurtige remis kom i partiet mellem IM Simon Bekker-Jensen og IM Rasmus Skytte, der via trækgentagelse delte pointet efter 22 træk.

Turneringens to forhåndsfavoritter, stormestrene Jacob Aagaard og Allan Stig Rasmussen, spillede et medrivende parti med modsatte rokader. Selvom dagens kommentator på Skak.dk, Jackie Andersen, bedst kunne lide den sorte stilling undervejs, var det svært for Allan Stig i tidnød at komme igennem stormesterkollegaens forsvar, der bestemt også var et angreb. Efter tidnøden fandt ingen af spillerne et vindende gennembrud og remis blev taget efter 49. træk.

De to klubkammerater IM Steffen Pedersen og GM Lars Schandorff spillede 30 træk i et parti, der hele tiden var meget lige. Men bestemt ingen hurtig remis, hvilket ellers var luftet som en mulighed i kommentatorlokalet på spillestedet, hvor Per Andreasen som vanligt er fast ankermand.

IM Mikkel Antonsen overraskede feltets yngste spiller, IM Mads Andersen, med 4. Lf4 i Grünfeld-Indisk. Antonsen havde længe de bedste chancer var opfattelsen på Skak.dk, men 16-årige Mads Andersen holdt det halve point.

Alle partierne kan gennemspilles længere nede på siden.

Inden runden var arrangørerne, med FSUs formand Poul Jacobsen i spidsen, vært ved en hyggelig og velbesøgt åbningsreception, hvor også DSUs formand Lars-Henrik Bech Hansen bød velkommen og ønskede deltagerne en god turnering.


Poul Jacobsen (tv) byder velkommen (foto: thv)


Lars-Henrik Bech Hansen byder velkommen (foto. thv)

 

Flere billeder kan se på DSU på Facebook

 

DMs hjemmeside: www.skak-dm.dk/2011/