Peter Heine indsender protest

Peter Heine Nielsen har den 10. april indsendt en officiel protest til det europæiske skakforbund, ECU, over slutstillingen ved det netop afholdte EM i Aix-Les-Bains, Frankrig.

Ved ligestilling blev placeringerne afgjort på korrektion og her benyttede man sig af performancerating for turneringen. Men den valgte opgørelsesmetode, hvor partiet mod den højest og lavets ratede slet ikke tæller med i hverken procentscore eller i modstandernes ratinggennemsnit, giver ifølge Peter Heine Nielsen et meget særpræget resultat, der ikke er i harmoni med den gængse opfattelse af, hvad ratingperformance er og bør være.

Som et eksempel viser Peter Heine, at hvis han i sidste runde havde spillet remis med en spiller på 1200 i rating i stedet for at spille remis med en spiller på 2626 i rating, så ville hans performacerating være steget med 14 point, og han ville have været kvalificeret til næste World Cup. Dette alstå med den ved EM anvendte opgørelsesmetode.

Se Peter Heine Nielsens protest i pdf-format her.

Se bilag til protesten her.

Slutstillingen ved EM: http://www.chess-results.com/tnr45941.aspx?art=1&rd=11&lan=1&fed=FRA&flag=30&m=-1&wi=1000

ECUs hjemmeside: www.europechess.net