Tre spillere endte på 3 af 5 i IM-gruppen ved Sondex Cup. IM Rasmus Skytte blev nummer 1 på bedre korrektion end IM Nicolai V. Pedersen og IM Jens Ove Fries Nielsen.

Mester 1 blev helt suverænt vundet af FM Anders Livner fra Sverige med 4½ af 5.

Fra arrangørerne har vi modtaget nedenstående referat fra 5. runde.

Af Lars Peter Hansen, Skakklubben Springeren
Så sluttede årets Sondex Cup i Kolding. Med tre remiser i IM-gruppen blev status quo bevaret så Rasmus Skytte, Nicolai V. Pedersen og Jens Ove Fries Nielsen sluttede på samme pointtal, nemlig 3. Steffen Pedersen forsøgte at komme med i pengene, men hans parti mod Daniel Semcesen endte altså også remis.

Nicolai V. Pedersen spillede remis mod Jens Ove Fries Nielsen, og Rasmus Skytte delte med Thorbjørn Bromann.

Dermed havde Rasmus Skytte fra Århus/Skolerne bedst korrektion og kunne hyldes som Kolding Bymester. Han havde haft pokalen med på vegne af sidste års mester Klaus Berg, og han får den hjem til Århus – når den en gang er graveret. Stort tillykke til Rasmus Skytte.

I Mester 1 blev der heller ikke ændret på det væsentlige. Den førende Anders Livner fra Farsta i Sverige spillede remis mod nr. 2 Jacob Carstensen, Brønshøj. Halvard Hagesæther tog tredjepladsen ved at besejre Poul Rewitz, mens John Rendboe og Ole Hartvig Weiss spillede remis.

Højst placerede lokale spiller blev Lars Pedersen i Mester 2, som dog ikke havde sin bedste turnering, og bedst placerede kvindelige deltager blev WFM Marie Frank, med en 4. plads i Mester 3.

Turneringens sponsor Aage Søndergaard repræsenterede den arrangerende klub i Mester 4 og sluttede lige uden for præmierækkerne efter en god start og en skidt afslutning.

Skakklubben Springeren siger tillykke til den nye bymester og alle øvrige præmievindere og takker for den gode tilslutning til turneringen.