Træningssamling i Sorø

Den danske ungdomselite er samlet til træning denne weekend på Mærsk McKinney Møller Videncenter i Sorø. 

Udover juniorlandstræner GM Allan Stig Rasmussen underviser IM Jakob Vang Glud, der kommer lige fra en turneringssejr på Mallorca.  

Blandt deltagerne på træningssamlingen er IM Mads Andersen og Kristian Seegert, der skal spille i landsholdsklassen ved DM i Odense senere på måneden.

Fra juniorlandstræneren har vi modtaget nedenstående.

Af Allan Stig Rasmussen (tekst & foto)
Der afholdes i denne weekend en træningssamling i Sorø, for den ældre del af ungdomseliten. Ni af de stærkeste danske ungdomsspillere sidder i skrivende stund og bliver undervist af IM Jakob Vang Glud, hvor emner som kvalitetsofre, løberpar og positionelle elementer bliver vendt og drejet, og afprøvet i praktisk spil. Jakob er forresten netop hjemvendt fra Spanien, med en flot turneringssejr i bagagen, der samtidig bragte ham over 2500 – så nu mangler blot to normer, før GM-titlen er i hus!

Undertegnede er desuden også til stede hele weekenden, og tilbyder bl.a. lidt individuel sparring. De fleste af de unge hører dog jævnligt fra mig til daglig, særligt i forbindelse med halvfaste online samlinger, så chancen skulle selvfølgelig udnyttes til, at de kan få lidt input fra anden side også.


I går aftes var der tid til hygge, som bl.a. blev brugt til lyn- og babyskak, og sørme også at se på uligefarvede løberslutspil!

Samlingen afvikles på Mærsk McKinney Møller Videncenter hvor talenter såvel som ledere er indkvarteret på stedets ‘Talenthotel’, og der bliver lavet og serveret rigtig lækker mad!

Utrolig fornemt – og utroligt lækre omgivelser, lige ned til Sorø Sø. Det lader sig gøre, trods de nedskæringer der er lavet på ungdomselitebudgettet, pga. der parallelt afholdes en “skak og matematik-camp” i Skoleskakregi, der henvender sig til de yngre skaktalenter. Derudover er der faktisk også en camp for de danske vindere af Georg Mohr-konkurrencen (matematik), som skal dyste i de nordiske mesterskaber på mandag. De undervises bl.a. af  Rasmus Østergaard, der også er en ganske habil skakspiller!

Men alt i alt må man altså sige, at der er masser af hjerneaktivitet i gang herude på “Sciencetalenter”!

Det hele er dog ikke skak og matematik. Senere i dag er der arrangeret segway-kørsel (Google det!), og ud på eftermiddagen – hvor der meldes mere solskin og hele 17 grader – er der afsat tid til sport, velsagtens fodbold.

Søndag eftermiddag afsluttes begge skak-camps med åbent hus, hvor der bl.a. vil være forskellige workshops, og man kan spille kæmpeskak mod IM Leif Kristensen, simultan mod GM Sune Berg Hansen eller ‘superlyn’ (1 min. mod 5 vist) mod undertegnede. Se programmet herunder.

Allan Stig Rasmussen

Skak og matematik
på Mærsk Mc-Kinney Møller Videncenter i Sorø

Søndag eftermiddag d.3. april kl.14.00 – 15.30 er der åbent for alle med interesse for skak:
– spil lyn mod Allan Stig Rasmussen
– spil simultanskak mod Sune Berg Hansen
– spil på store skakbrikker mod Leif Søgaard Kristensen
– spil skak mod et ungt talent
– skak og matematik – talenternes egne ideer
– stand up matematik
– foredrag af unge matematikstuderende
– løs skakopgaver og matematiske gåder

Entre: 40 kr.

Læs mere og tilmeld dig et parti på www.sciencetalenter.dk