Sondex Cup, 3. runde

 

De to klubkammerater IM Rasmus Skytte og IM Nicolai V. Pedersen spillede en hurtig remis i 3. runde ved Sondex Cup i Kolding og fører sammen IM-gruppen med 2 af 3. Søndagens 2 kampe kan dog vende op og ned på stillingen, så følg med live kl. 10.00 og kl. 16.00.

Af Lars Peter Hansen, Skakklubben Springeren
Sondex Cup, 3. runde
Efter 3. runde i Sondex Cup er det fortsat tæt i IM-gruppen, hvor Nicolai V. Pedersen og Rasmus Skytte deler førstepladsen med hver 2 point efter et indbyrdes kort remisparti. Steffen Pedersen og Thorbjørn Bromann gjorde dem selskab kort efter. Til gengæld havde Jens Ove Fries Nielsen noget at bevise efter formiddagens nederlag, og det gik ud over Daniel Semcesen der blev udsat for et flot gennemført angreb.

I modsætning til øverste gruppe har Mester 1 udviklet sig til lidt af en gladiatorturnering. Kun én remis blandt de første 9 partier har medført at der nu kun synes at være to tilbage i kampen og førstepladsen: Anders Livner, der tog sin tredje sejr i træk i den interskandinaviske duel mod Halvard Hagesæther, og Jacob Carstensen, der vandt over Ole Weiss Hartvig med et fint tårnoffer. Dermed har Brønshøjspilleren stadig kun ½ point op til Livner og har chancen for at afgøre det til egen fordel når de to mødes i sidste runde i morgen. I gruppens sidste parti vandt Poul Rewitz det århusianske (aarhusianske?!) lokalopgør over John Rendboe.

Turneringen afsluttes søndag med 4. runde kl. 10-15 og 5. og sidste runde kl. 16-21.

Hjemmeside: www.skakklubbenspringeren.dk

Partierne fra 3. runde i de to øverste grupper kan gennemspilles herunder.