EM sidste runde

I sidste runde ved EM i Aix-les-Bains i Frankrig har Peter Heine Nielsen sort mod GM Ivan Saric (2626) fra Kroatien.

Peter Heine ligger inden sidste runde nøjagtig på den 23. plads, der giver direkte adgang til næste World Cup. Det er måske muligt, at en dårligere placering også kan give adgang, da selve kvalificeringen kan ske på flere måder. Lidt senere på dagen vil der være en artikel her på siden, der gennemgår de forskellige kvalificeringsregler.

I 10. runde spillede Peter Heine en meget korrekt remis med næsthøjstratede GM Ian Nepomniachtchi (2729) fra Rusland. Dette og 9. rundes parti mod GM Boris Chatalbashev (2602) kan samme mend udvalgte partier gennemspilles længere nede på siden.

EM føres inden sidste runde af GM Vladimir Potkin (2653), Rusland, GM Radoslaw Wojtaszek (2711), Polen og GM Judit Polgar (2686), Ungarn. De har alle 8 af 10. Et halvt point efter følger 10 spillere på 7½ point og på en delt 14. plads kommer 20 spillere på 7 point, heriblandt Peter Heine Nielsen. Ved ligestilling i point bruges ratingpræstationen som korrektion. Så om Peter Heine kan nøjes med remis eller skal vinde for at få en af de 23 direkte pladser til World Cuppen, er umuligt at sige på forhånd.

På Skak.dk er IM Christian Kyndel Pedersen dagens kommetator. Runden starter kl. 15.00 og senest kl. 16.00 går kommenteringen i gang.

Resultater: www.chess-results.com/Tnr45941.aspx

Hjemmeside: www.aixlesbains2011.fr