Danskere på Island

Den islandske holdturnering bliver afgjort over to weekender, en om efteråret og en om foråret. Sidstnævnte blev spillet i denne weekend og flere danskere var i aktion.

Det mest bemærkelsesværdige resultat af de danske deltagere, var nok FM Søren Bech Hansens sejr over GM Ahmed Adly (2640) fra Egypten i turneringens 6. runde. Søren Bech Hansen scorede 3½ af 7 i hele turneringen, hvilket svarer til en ratingpræstation på 2476. Bech Hansens klub, KR, endte næstsidst i den otte hold store gruppe 1. I turneringens første halvdel, spillede FM Nicolai Skousen 4 partier for KR på bræt 1 og scorede to remiser.


FM Søren Bech Hansen – GM Ahmed Adly (Foto: Einar S. Einarsson)

IM Thorbjørn Bromann, FM Jakob Aabling-Thomsen og FM Jacob Carstensen stiller op for klubben SA, der endte på sjettepladsen. Thorbjørn Bromann spillede i 7. runde remis med GM Evgenij Miroshnichenko mens Carstensen spillede remis med GM Sarunas Sulskis i 6. runde. I den første halvdel spillede FM Jakob Aabling-Thomsen 4 partier for SA, bl.a. med sejr over GM Kuzubov (2628), Ukraine.

Sidste dansker i ligaen var IM Simon Bekker-Jensen, der stiller op for klubben TR. Bekker-Jensen spillede de første 4 runder og scorede 50 %.

Mesterskabet blev vundet af Taflfélags Bolungarvíkur, der bl.a. har GM Luke Mcshane og GM Yannik Pelletier på holdet. De islandske klubber henter mange stærke stormestre til øen, når holdturneringen spilles. Hele 12 spillere med over 2600 i rating var med i denne sæson.

Resultater fra turneringen kan ses her: http://chess-results.com/tnr38865.aspx?lan=1

Mange af deltagerne fra holdturneringen er blevet på Island og spiller med i Reykjavik Open 2011, bl.a. McShane, Miroshnichenko, Adly og Jon Ludvig Hammer.

Reykjavik Open er samtidig NM 2011. Bedste danske bud på en topplacering er GM Sune Berg Hansen, der er seedet som nummer 8 i turneringen. Turneringen starter den 9. marts.

Reykjavik Open: www.chess.is