Senior EM for hold slut

Rusland vandt Senior EM for hold i 65+ klassen foran Sverige og Tyskland på de næste pladser.

 

Morten Fabrin skriver hjem til skak.dk om de afsluttende runder:

 

En hyggelig turnering præget af godt kammeratskab på gode hoteller i Mali Losinj i Kroatien er afsluttet for de ni danske deltagere.

 

I de tre sidste runder led SK 2012 et hæderligt nederlag på 1,5-2,5 mod stærke Schweiz, men fulgte op med en storsejr på 3,5-0,5 over et kroatisk hold. I sidste runde vovede medaljefavoritterne Sverige 1 at stille op uden deres topspiller, IM Renman, og det kunne være blevet dyrt for naboerne fra hinsidan. På bræt 1 viste Jens Kølbæk fordums styrke og besejrede Wahlbom. Poul Erik Nørgaard Olsen tabte til FM Bengt Hammar, men Arne Bjørn Jørgensen remiserede mod FM Malmdin. På 4. bræt glemte holdkaptajn Steen Juul Mortensen i tidnøden desværre at tage sin dronning ud af slag, og så vandt svenskerne 2,5-1,5.

 

Holdet Roskilde-Skive var kommet helt op på femtepladsen, og det hævnede sig med 2 x 0-4 mod Rusland og Sverige 1. Fælles var fornuftige stillinger efter 20 træk, hvorefter overmagten gjorde sig gældende. Dog havde Preben Løvgren en gevinstgivende fortsættelse med et af de vanskeligt sete lange baglæns løbertræk, og så kunne også IM Xhelnin ånde lettet op. Omsider fik det danske hold i sidste runde en medgørlig modstander fra de nedre regioner, og det blev til irsk stuvning med 4-0.

 

dk rusland
Roskilde-Skive sad over for Rusland i 7. runde. Fra bræt 4 til 1: Morten Fabrin over for GM Pushkov, Preben Løvgren Nielsen over for IM Zhelnin, Jørgen Løvgren Nielsen over for IM Khalekin og Claes Løfgren over for GM Sveshnikov. Foto: Finn Andersson

Roskilde-Skive var seedet som nr. 10, men blev nr, 8, mens SK 2012 som seedet 11 blev nr. 12. Rusland vandt foran Sverige 1 og Tyskland. På Roskilde-Skives hold blev andetbræt Jørgen Løvgren Nielsen en klar topscorer med 5,5/9 og en ratinggevinst på 29 til ny elo på 2081. Hos SK 2012 var der ratingtab til alle 5 spillere, men Jens Kølbæk på 1. bræt klarede sig bedst med 5/9.

 

I klassen 50+ uden dansk deltagelse vandt Rusland knebent på bedre korrektion end Kroatien med et hold fra Maribor i Slovenien som nr. 3.

 

Morten Fabrin

Link til resultater på chess-results for +50: HER

Link til resultater på chess-results for +65: HER

Officiel hjemmeside for turneringen: european2019chess-losinj.com/