Landskamp mellem Norge og Danmark på Skak.dk

Thy Skakklub skal søndag den 9. januar kl. 12.00 møde Tromsø Sjakklubb fra Norge i en match over mindst seks partier. Selvom en skakkamp ansigt til ansigt er at foretrække, gør afstanden på 2000 km mellem de to klubber en match til en vanskelig demografisk opgave. Men de 2000 km viskes ud, når man spiller via Internettet.

Skak.dk lægger ramme til denne første ”landskamp” mellem Danmark og Norge. Mens Thy Skakklub sidder i EDB-lokalet på Plantagehuset, Plantagevej 18 i Thisted, er de norske spillere at finde i Domusbygget, Stortorget 1 i Tromsø.

Betænkningstiden vil være 1 time pr. spiller pr. parti og der spilles to kampe på hvert bræt.

Holdene har valgt at matchen skal dedikeres Bent Larsen, der døde den 9. september sidste år. Larsen var født i Tilsted ved Thisted den 4. marts 1935.

Om baggrunden for matchen fortæller Thy Skakklubs formand, Jens Grud Sørensen: ”Idéen er jo Simon Pind Jessens, tidligere medlem af klubben, som da hed Nordthy Skakklub. Efter gymnasiet forlod Simon egnen for atstudere, og er så endt i Tromsø.”

På papiret er Tromsø Sjakklubb favoritter. Tromsø spiller i den næstbedste norske række og er uden tvivl Nordnorges bedste klub. Klubben står også bag Norges største internationale turnering, Arctic Chess Challenge, der har banet vejen for at Tromsø i 2014 skal være vært for Skak OL. Thy Skakklub spiller i 2. division og har flere rutinerede mesterspillere på holdet.

Tilskuere er velkomne i både Tromsø og i Thisted – og på Dansks Skak Unions klub på Internettet: Skak.dk.

Hjemmesider:
Tromsø Sjakklubb: www.tromsosjakklubb.com
Thy Skakklub: www.nordthyskakklub.dk
Det fysiske spillested i Danmark: www.plantagehuset.dk