Senior VM 3. runde

Både Bo Jacobsen og FM Jørn Sloth var at finde på live-brætterne ved dagens runde i Senior VM i Italien.

Jørn Sloth spillede hvid mod den andenseedede GM Viacheslav Dydyshko (2547), der har vundet det hviderussiske mesterskab 11 gange indtil videre. Sloth valgte en rolig spilopbygning og var godt med det meste af partiet. Omkring tidskontrollen måtte den tidligere verdensmester i korrespondanceskak gå ind i et tårnslutspil med en bonde under, men med gode remischancer. Stormester Dydyshko spillede dog uhyre præcist og Jørn Sloth måtte strække våben ved træk 60.


FM Jørn Sloth (foto: thv)

Bo Jacobsen var klar ratingfavorit mod normanden Oyvin Strand, der ikke spillede åbningen særlig ambitiøst. 1. d4, Sf6 2. e3?! og sort har vel allerede udlignet. Omkring træk 30 vinder Bo Jacobsen en bonde og i realiteten partiet. Kort efter fanger Jacobsen nordmanden i en smart binding og den tidligere Danmarksmester har nu 3 af 3.


Bo Jacobsen (foto: thv)

Begge danske partier kan gennemspilles længere nede på siden.

I 4. runde skal Bo Jacobsen med hvid møde den franske stormester Anatoly Vaisser (2507). Jørn Sloth har sort mod Jorge Cao (2144) fra Uruguay. Bo Jacobsen vil kunne følges live kl. 15.00 dansk tid på turneringens hjemmeside.

 

 Hjemmeside: www.arcoworldchess.com