U-VM: 1. runde

U-VM i Grækenland er gået i gang og vi har modtaget første rapport fra det store stævne.

Af Andreas Wiwe
U-VM: 1. runde
Rundelægningen kom online ca. kl. 12, men med flere 100 spillere, forældre og trænere som alle gerne ville se rundelægningen, endte vi med at blokere for hinanden, på den meget sparsomme trådløse internetforbindelse, som hotellet har stillet til rådighed. Ved 12.30-tiden havde alle folk dog fået deres modstandere, og trænerne og spillerne fik travlt med at forberede til dagens partier.

I U-18 var Nikolai var oppe imod en 2360-mand, og Nikolai fik sin forberedelse ind, uden dog at modstanderen valgte at gå direkte ind i løvens hule. Modstanderen fulgte derpå op med nogle ”mærkelige” træk, som Nikolai ikke fik spillet præcist imod, hvorefter Nikolai stod lidt under. Han kom dog vist rimeligt med igen, men partiet blev afgjort i en kraftig tidnød, hvor modstanderen desværre trak det længste strå.

Tobias Rostgaard mødte en amerikaner på 2399 med sort, spillede en caro-kann og kom rigtig godt fra åbningen, uden rigtigt at anvende sin forberedelse. Angrebet så farligt ud undervejs, og der var da også hovedsageligt sort fordel i lang tid, men pludselig bommede Tobias så en officer væk, herefter var det selvfølgelig slut. Lidt ærgerligt, eftersom Tobias spillede fint mod den stærke modstander, og hvis ikke officeren var røget, havde Tobias stadig haft gode chancer.

Mads Andersen i U-16 vandt en bonde i åbningen, og det så ud til det ville gå hurtigt, men så spillede Mads skidt og modstanderen fik bonden tilbage, hvorefter Mads endda kom i problemer. Han fik dog opstillet nogle matbilleder og pludselig bukkede modstanderen fælt, og Mads vandt gudskelov partiet – måske ikke helt stilrent, men det vigtigste er jo at pointet kom i hus!

Seegert blev overrasket i åbningen og endte i en stilling, som han slet ikke kendte, men rent objektivt var der ingen problemer. Pludselig sendte han dog sin dronning på udflugt, og hun røg helt ud af spillet, men det varede heldigvis ikke længe, før modstanderen tillod at den blev byttet af, med et behageligt slutspil for sort til følge. I slutspillet spillede Kristian desværre lidt for friskt, og det endte med at give bagslag og et point til modstanderen. En træls start, særlig fordi Seegert var klar favorit på papiret, men den slags sker jo – særligt til disse stævner, hvilket flere af de topseedede i gruppen også måtte sande.

Bjørn mødte en russer på knap 1800. Åbningen gik præcist som planlagt, med en behagelig stilling til følge, frem for at spille noget mere principielt, som samtidig også ville være klart mere risikabelt. Modstanderen fejlede forholdsvist hurtigt, og Bjørn var benhård i gevinstførelsen. Det så ellers umiddelbart en smule risikabelt ud, men det virkede til, at Bjørn faktisk havde helt styr på det hele vejen, og vandt partiet på elegant vis. En dejlig start, og glimrende spillet!

I U-14 mødte Mads-Holger en russer på 2219 i rating. På papiret en stor mundfuld for Mads-Holger. Han slap ok fra åbningen, selvom det ikke var helt klart, hvor Sa6 og Lc8 skulle hen. Sg4 så ud til at afvikle officerer og lette stillingen, men desværre var der en konkret finte som umuliggjorde trækfølgen, og pludselig var der ballade på baglinjen, og Mads-Holger måtte desværre ned.

U-12: Jesper spillede et godt parti mod en græker på omkring 1670. Det blev en Grand-Prix attack variant, hvor Jesper stillede sig fornuftigt op og fik gennemført d5 i ét træk.  Desværre fik hvid f5 ind, som ser stærkt og meget tematisk ud, men Jesper fandt en god forsvarsressource – en ide fra forberedelserne – som komplicerede stilling meget, og Jesper viste rigtig flotte taktiske takter, især Sg3+ var flot. En god sejr og debut til Jesper.

Tobias Dreisler i U-10 spillede hvid i fransk mod en russer. Toby spillede åbningen fint, men valgte så en forkert plan, hvor han fokuserede for meget på dronningefløjen, hvor et angreb på kongefløjen virkede naturligt. Senere spillede Toby de rigtige angrebsplaner på kongefløjen, men desværre lidt for sent. Sort fik udlignet og til sidst overså Toby desværre en officer som stod i slag, og herefter var der ingen tvivl – russeren kørte det sikkert hjem. Et noget ærgerligt nederlag til Toby, som ellers viste gode takter undervejs i partiet.

Albert Pedersen spillede en god åbning i U-8 med sort og kom rigtig godt herfra. Desværre spillede Albert lidt for hurtigt i midtspillet, og der røg en kvalitet og reelt partiet, hvilket dog betød mindre, eftersom Albert overså en mat i bunden få træk senere og måtte ned

Alt i alt en lidt skuffende dag – også selvom der var mange russere blandt modstanderne – med kun 3 danske sejre.
Vi venter i spænding på rundelægningen til i morgen.

Andreas Wiwe