Skanderborgs 3. stormesterturnering

Årets stærkeste turnering i Jylland starter i dag kl. 14.00 på Morten Børup Skolen, Møllegade 45 i Skanderborg. Det er lykkedes Skanderborg Skakklub at samle et stærkt og interessant felt, hvor der både kæmpes om IM- og GM-normer.

På spillestedet kommenteres partierne af stærke kommentatorer, men man kan også følge med på turneringens hjemmeside, hvor partierne vises live. Søndag spilles to runder med start kl. 10 og kl. 16.

Fra arrangørerne har vi modtaget nedenstående.

Af Michael Andersson (foto: thv)
Skanderborgs 3. stormesterturnering starter i dag
IM Klaus BergEfter 5 års pause siden Samba turneringerne er Skanderborg Skakklub tilbage med stormesterskak. 3 af klubbens egne medlemmer deltager, dog ikke Mads Andersen som er på vej til ungdoms-vm. Kamil Miton, Klaus Berg (billedet tv.) og Jackie Andersen må holde fanen højt i jagten på 1. pladsen og GM og IM normer. Kamil har for et par uger siden lige fået søn nr 2, så der er nok at holde styr på for ham!

Blandt de øvrige deltagere findes GM Drazic som var holdleder for Serbien ved det nylige OL og IM Brunello Italien som stiller op for Sydøsfyn i den hjemlige liga. Brunello har opnået sin 3. GM norm, og udnævnes på næste Fide-kongres.

Igor Teplyi (billedet th.) er jokeren i feltet, med et stadig langt fra færdigudviklet talent, som det bliver spændende at følge i denne uge. Det danske GM islæt kommer fra Henrik Danielsen…

En sent afbud fra GM Sedlak har givet plads til GM Petkov fra Bulgarien.

Kommentering forestås af Mads Andersen, Karsten Rasmussen og Per Andreasen på spillestedet.

1. runde i årets kategori 10 turnering spilles i dag lørdag kl 14.00, hvor åbningsrecepetionen forestås af Frank Megabody, konferencier på Danmarks Smukkeste Festival og lokalpolitiker.

Se mere på turneringens hjemmeside.

Vel mødt i Skanderborg!

Michael Andersson

Turneringens hjemmeside: www.d2d4.dk
Skanderborg Skakklub: www.skanderborgskakklub.dk