7. runde: Herrerne reddede æren

Den danske holdeleder for kvindeholdet har sendt endnu en rapport hjem til DSU.

Herrerne slog Andorra, mens kvinderne tabte til Argentina.

Af Thorbjørn Bromann
7. runde: Herrerne reddede æren
7. runde var bestemt ikke noget særligt for danskerne. Herrerne mødte Andorra og vandt forholdsvis sikkert med smalle 2½-1½. Glud vandt overbevisende på bræt 2 og kort efter tog Sune remis med sort mod Andorras stærke stormester. Nikolaj var klar favorit på bræt 4, men da stillingen var lidt uklar valgte han at tage en remis, da Mikkel stod meget solidt på bræt 3. Derefter skulle Mikkel bare holde en remis og det gjorde han uden problemer. Han var måske endda tæt på at vinde. 2½ point lyder ikke af meget mod Andorra, men da det er matchpoint, der tæller først til OL, så handler det først og fremmest om at få de 2½ point og det klarede herrerne nemt i dag. At spille med matchpoint frem for brætpoint gør det efter min mening endnu mere spændende at følge matcherne og gør at man er endnu mere opmærksom på sine holdkammeraters partier. Måske det er værd at overveje endnu en gang til holdturnering derhjemme?

Kvinderne var oppe mod et stærkt hold fra Argentina. Ingen af vores spillere havde desværre en speciel god dag. Marie blev overrasket i åbningen og fandt aldrig den rigtige plan. I midtspillet røg der en officer via en enkel kombination og så var det slut. Thomines åbning var noget mærkeligt noget og stillingstypen klarede modstanderen sig bedst i. Thomine følte aldrig for alvor, at hun var med i partiet. Oksana havde for en gang skyld ikke helt styr på åbningen og der røg hurtigt en bonde. Senere var hun måske ved at kunne få remischancer, men desværre overså hun en kombination, som straks afgjorde partiet. Trine spillede ok med i starten af partiet, men stille og roligt fik modstanderen presset Trine tilbage og vundet et par bønder, som afgjorde partiet.

4-0 var ikke hvad vi havde håbet på, men i 8. runde er der mulighed for revanche mod Sri Lanka, hvor vi er ratingfavorit på alle brætter. Herrerne møder Italien i en svær kamp, hvor de dog ikke er uden chancer. For mange skakspillere (udenfor Khanty-Mansiysk) vil der måske i dag (onsdag) være endnu mere fokus på FIDE-præsidentvalget end matcherne. De fleste herovre mener, at Kirsan formentlig bliver genvalgt på trods af Karpovs ihærdige valgkamp. Bl.a. var der flere delegerede i går, der kunne fremvise “Karpov-vodka-flasker”. Jeg har dog ikke selv set dem endnu. Kirsan har ligeledes fremstillet masser af kampagne-souvenirs, så på det punkt fører Karpov næppe.


Kasparov og Thorbjørn Bromann.

De sidste mange dage har Kasparov, som jo støtter Karpov, været alle steder. Især afrikanske delegerede har han haft travlt med at overbevise. Uden at kende Kasparov specielt godt, så kan jeg vist godt love, at han har været meget mere imødekommende og tilgængelig den seneste uge end de fleste nogensinde har set ham før. Jeg har i øvrigt allerede hørt, at der har været godt i gang i den kongrescentret i dag, hvor valget afgøres, og jeg ser meget frem til at læse og høre om valget i aften!

Thorbjørn Bromann, Sibirien.

Partierne kan gennemspilles her: www.dsu.dk/index.php?id=4&NewsId=2456