To sikre sejre til Danmark

Den danske holdeleder for kvindeholdet har sendt endnu en rapport hjem til DSU.

Det blev til et fint comeback for begge hold ovenpå lørdagens to nederlag.


Af Thorbjørn Bromann
Sikre sejre til danskerne
Efter skuffelserne i 5. runde blev mandag som forventet en god danskerdag. Herreholdet vandt forholdsvis sikkert over det internationale blindehold. Sune og Glud spillede vist bare bedre end modstanderne, mens Allan brugte meget tid og havde problemer undervejs. Alligevel lykkedes det Allan via sin større spillestyrke at vinde partiet.


Allan Stig Rasmussen – ubesejret ved OL. (Foto: Thorbjørn Bromann)

Nikolaj spillede remis og dermed blev det til en fin danskersejr på 3½-½. I morgen venter Andorra i en match, som vi er klare favoritter i.

Kvindeholdet havde trukket Japan, som havde vundet over både Honduras og Pakistan. Det viste sig dog i forberedelserne, at mange af disse kampe var spillet på ret lavt niveau. Japanerne var utrolig høflige inden matchen og der blev taget bunkevis af billeder af begge hold. Der blev endda uddelt gaver ved nogle af brætterne inden vi gik i gang.


Trine Treppendahl med gave. (Foto: Thorbjørn Bromann)

Lad mig sige med det samme, at livebrætterne herovre virker fint, men hvis der er nogle, som har været i tvivl om dette i løbet af runde 6, så forstår jeg det udmærket godt! Selvom det på forhånd lignede en overkommelig opgave, så havde vi alligevel forberedt os. Marie og undertegnede havde kigget på modstanderens usædvanlige tredje træk efter 1. e4 d6 2. d4 g6 3. Sf3 og nu Lg4. Det havde hun spillet mange gange. Vi blev enige om, at give 4. Lc4 en chance. Trækket fejler jo ikke noget og gennemspilningen af modstanderens tidligere partier antydede, at hun muligvis ville overse Lxf7 i næste træk. Ganske rigtigt spillede hun 4… Lg7 og Marie vandt i stor stil. Der er sikkert skiftevis blevet krummet tæer og grint højlydt foran flere danske computerskærme i løbet af mandagen.

Havde man ikke underholdning nok i Maries parti, så kunne man samtidig følge, hvordan Trine sikkert vandt på bræt 4. Trine og jeg havde snakket om, at hun formentlig ville vinde en bonde i åbningen og det skete ganske rigtigt også. Lidt senere blev det også til en officer og kort efter dette gav japaneren sin dronning for bonde med Dxf7 for at udskyde matten nogle få træk.

Der var lidt mere modstand på bræt 1, hvor Oksana mødte en rutineret dame på 69 år med elo på 1806. Japaneren spillede fint med i åbningen, som Oksana havde forberedt det meste af. Vores førstebræt er i glimrende form og viste ingen nåde mod hendes aldrende modstander. Kvalitetsofferet Txf6 var stærkt og vindende. I et forsøg på at redde sig i begyndende tidnød overså japaneren endda en gaffel som kostede dronningen.

Dagens bedste japaner sad uden tvivl på 2. brættet og spillede hvid mod Carina. Åbningen var stille og rolig og i midtspillet opstod en stilling, hvor det ikke sådan var lige til for Carina, at gøre noget ved hendes unge modstander. Japaneren brugte dog masser af tid og det fortsatte hun med efter tidnøden. Da modstanderen var meget presset på tiden efter træk 50 begyndte Carina at få masser af godt spil og til slut tabte japaneren på tid trods ekstratiden på 30 sekunder pr. træk. Dog stod Carina her til gevinst og havde helt sikkert vundet alligevel. Godt fightet af Carina!

4-0 var hvad undertegnede havde forventet og håbet på efter skuffelsen mod Colombia. I morgen venter Argentina, som på papiret er klare favoritter mod os, men de har indtil videre ikke spillet op til deres normale niveau. Det må de gerne vente med at gøre lidt endnu…

Thorbjørn Bromann, Sibirien

Partierne kan gennemspilles her: www.dsu.dk/?id=4&NewsId=2453