DK – Hong Kong 4 – 0

Fra IM Jakob Vang Glud har vi modtaget nedenstående referat fra første runde ved OL i Khanty-Mansiysk i Sibirien.

Af IM Jakob Vang Glud
DK – Hong Kong 4 – 0
Kampen mod Hong Kong forløb mere eller mindre efter planen.  Der opstod aldrig nogen reel fare under matchen, og sejren blev sikkert hevet hjem med 4-0. Der er altid en sitren i kroppen af nervøsitet ved første runde til OL, især for debutanterne, men dette fik vi heldigvis hurtigt under kontrol. Vores kaptajn, Jan Gustafsson, havde valgt at give Sune den første ”hviledag”, hvilket gav ganske god mening taget Hong Kongs lave seedning i betragtning!

Hong Kong viste heller ikke mange tænder i første fase af matchen, og allerede efter åbningen stod Allan og Nikolaj fremragende, mens Mikkel og jeg havde ”normale” stillinger, der dog så relativt lovende ud begge to.


IM Jakob Vang Glud (foto: Thorbjørn Bromann)

Jeg selv blev først færdig. Det blev en Botvinnik-opstilling mod Kongeindisk, hvor hvid spiller tidligt e4. Undervejs spillede min unge modstander (på 15 år) nogle upræcise træk, hvorefter jeg fik en noget bedre stilling med to løbere og terræn. Dette blev afviklet til et klart fordelagtigt slutspil, hvorefter sort hurtigt kollapsede helt i tidsnøden.

Netop efter opgav Allans modstander. Allan fik meget hurtigt en klar fordel i en Sicilianer, hvor hvid spillede temmelig sløvt. Efter åbningen var hvids bondestruktur i ruiner, og med lidt taktiske finter senere i partiet vandt Allan relativt sikkert.

Mikkel havde kontrol over sin modstander hele partiet. Han fik hurtigt en behagelig stilling, hvor han kunne presse mod en isoleret d-bonde. Hvid fik aldrig den aktivitet, der ellers normalt kompenserer for den isolerede bonde, og blev stille og roligt udspillet. Til sidst havde Mikkel blot en officer i overskud, hvorefter modstanderen forståeligt nok ikke gad mere.

Sidste mand var Nikolaj, som længe havde stået til gevinst. Det blev Caro-Cann, som senere kom til at ligne en struktur fra Fransk. Modstanderen spillede det meget livlige Db4+, men da Nikolaj tilbud ham testamentebonden, så ville han ikke have den alligevel. Den sorte dronning kom hurtigt på afveje, og med en taktisk finte vandt Nikolaj en bonde. Der kunne godt have været opgivet tidligere, og da Nikolaj havde en god hær af bønder i overskud blev der da også opgivet.

En rigtig god start for Danmark. Selvom det selvfølgelig var det forventede resultat, så var det alligevel dejligt at intet gik galt!
Jakob Vang Glud

Partierne kan gennemspilles her: www.dsu.dk/index.php?id=4&NewsId=2439