Perfekt start ved OL

Begge de danske hold ved Skak OL i Khanty-Mansiysk i Sibirien levede op til favoritværdigheden i første runde. Holdet i den åbne række slog Hong Kong 4 – 0 mens kvindeholdet slog Tunesien med de samme cifre.

Gevinsterne kom overvejende sikkert i hus, kun Marie Frank var lidt på hælene undervejs; men en smart fælde sikrede hele pointet. Carina Jørgensen, der spillede førstebræt på kvindeholdet, vandt i kun 12 træk med sort. Se partierne længere nede på siden.

Enkeltresultater:
Hong Kong – Danmark 0 – 4
1. bræt: Edgardo Borigas (2005) – GM Allan Stig Rasmussen (2530) 0-1
2. bræt: T. H. Bryan Lee (1935) – IM Jakob Vang Glud (2479) 0-1
3. bræt: Julian Kuan (1760) – IM Mikkel Antonsen (2471) 0-1
4. bræt: Kwai Keong Chan (1844) – IM Nikolaj Mikkelsen (2432) 0-1

Tunesien – Danmark 0 – 4
1. bræt: Amina Matoussi  (1772) –  Carina Eilegaard Jørgensen  (2025) 0-1
2. bræt: WFM Nejla Krifa  (1794) – WFM Marie Frank-Nielsen  (2036) 0-1
3. bræt: WCM Amira Marzouk  (1745) –  Trine Treppendahl  (2009) 0-1
4. bræt:  Amani Matoussi  (1545) – WFM Thomine Stolberg-Rohr  (1967) 0-1

 

Hvem Danmark skal møde i morgen onsdag kl. 11.00, vides i skrivende stund ikke, men modstanderen offentliggøres på turneringens hjemmeside senere i dag.

I feltet “Partiliste” kan man vælge et af de otte danske partier.

På Dansk Skak Unions skakserver, Skak.dk, var der mange besøgende til livekommenteringen i dag. I starten af transmissionen var turneringens hjemmeside noget overbelastet; men det blev bedre i løbet af dagen. Forhåbentlig bliver det ikke noget problem fremover.

Dagens kommentator, IM Jens Ove Fries Nielsen, fortæller om dagens partier:
Hong Kong var en forholdsvis let opgave, og holdet i den åbne række vandt sikkert 4-0. På skak.dk fulgte vi Jakob Vang Glud, der kørte rent på rutinen, men hovedsaligt, var det Allans parti vi fulgte: Allan spillede sort i Taimanovvarianten i Siciliansk, og modstanderen spillede ikke åbningen overbevisende. Sidenhen kæmpede han meget godt og kunne i træk 24 have holdt stillingen flydende med Te1. I stedet for spillede han c3, hvorefter Allan kunne hive sejren sikkert i land.

 
Kvinderne mødte Tunesien, og her var klasseforskellen tydelig. 4-0 var ren ekspeditionssag.

 

 

Skak OLs hjemmeside:  www.ugra-chess.ru