1. runde ved OL

Både holdet i den åbne række og kvindeholdet er storfavoritter i første runde ved OL i Khanty-Mansiysk.

Kvindeholdet er seedet som nummer 55 og møder i første runde Tunesien, der er seedet som nummer 112. Ingen af de tunesiske kvinder har et Elo-tal, så seedningen kan godt snyde.

Holdet i det åbne række er seedet som nummer 44 og møder Hong Kong, der med en seedning som nummer 118, ikke bør volde det danske hold problemer ifølge professor Elo. I skrivende stund kendes holdopstillingerne ikke, men Hong Kongs ratinggennemsnit på 1967 mod danskernes 2519, taler et tydeligt sprog om favoritværdigheden.

Af de andre nordiske holds kampe springer Færøernes opgør mod USA i øjnene. Færøerne er selvfølgelig klare underdogs, men de har overrasket før. Norge møder Jamaica, Sverige møder Surinam, Island møder Haiti mens Finland er oppe mod Mauritius. På nær Færøernes kamp, er der lagt op til nordiske sejre over hele linien.

Tirsdag formiddag kl. 11.00 er IM Jens Ove Fries Nielsen klar ved tasterne for at kommentere første runde på Skak.dk.

Skakserveren: Skak.dk
Skak OLs hjemmeside: www.ugra-chess.com