Finn Pedersen fører i Køge

Finn Pedersen, der til dagligt spiller for Århus/Skolerne, har maksimumpoint i Natoskak-turneringen i Køge efter de første 5 runder. Med et points forspring til nummer 2 ligger Finn Pedersen rigtig godt til den samlede turneringssejr. Fra arrangørerne har vi modtaget nedenstående rapport.

Af Finn Stuhr
Danske Finn Pedersen alene i front
Det danske hold overrasker og er lige i hælene på de tyske favoritter i Natoskak-turneringen i Køge. Teaterbygningen i Køge syder af spænding, når de 82 NATO-skakspillere flytter brikker på de 64 felter. Hver eneste brik på skakbrættet bliver flyttet efter en nøje plan hos den enkelte spiller igennem hele partiet.

Det danske hold har flyttet sig fra en 7. plads i mandagens første runde til en 2. plads kun et point fra de tyske favoritter. 6. runde bliver afgørende og klarer det danske hold sig godt, bliver 7. runde en uhyggelig spændende runde.

IM Andreas Schenk, som i søndags vandt Ole Jakobsens Mindeturnering foran ikke mindre end 3 stormestrer, måtte i 5. runde nøjes med remis mod tykiske Cihan Göksel og er nu 1,5 point efter danske Finn Pedersen, der er ubesejret med 5 af 5 mulige og må nu betragtes som favorit til at vinde Natomesterskabet i den individuelle turnering.


Finn Pedersen (foto: thv)

Publikum får rigtig underholdende skak i Køges Teaterbygning, der ligger lige ved stationen, så det er nemt at besøge turneringen også, selv om man bor i det københavnske område.

Turneringen afsluttes fredag med 7. runde fra 08:00 – 13:00. Efterfølgende er der lynmesterskab og simultan med stormester Carsten Høi.

Teaterbygningen vil koge endnu mere fredag aften til præmieoverrækkelse, hvis Danmark står øverst på sejrsskamlen.

Stillingen efter 5 runder:
Individuelt
Finn Pedersen, DEN  5,0
Cihan Goksel, TUR   4,0
Fabrice Wanries, BEL   4,0
Wilhelm Jauk, GER  4,0
H-C Andersen, GER  4,0
Lorenz Drabke, GER  4,0

Alexander Rosenkilde, DEN 3,5
Rene Olskær Nielsen, DEN  3,5
Jan Mose Nielsen, DEN 3,0
Henrik Nielsen, DEN  2,5
Erik Nilsson, DEN 2,0

Finn Stuhr