IM-norm i Paris

Som vi tidligere har fortalt, scorede John Rendboe fra Aarhus/Skolerne en IM-norm i Paris. John Rendboe har meget venligt sendt nedenstående beretning om turneringen.


Af John Rendboe
Ja, du har ret i hvad du skriver på dsu.dk, jeg scorede en IM-norm i Paris, endda trods et tab i sidste runde.

Det var en kolossal turnering, de 74 deltagere var kun i mesterskabsgruppen, i alt var der 618.

GM Sebastien Feller leverede noget der lignede en verdensklassepræstation med sine meget sikre 8/9. Hans spil var helt suverænt.

Favoritten Tigran Gharamian spillede ligeledes fremragende, som han har gjort det i hele 2010, hvor han er spurtet op ad verdensranglisten. Og den unge inder (VM U-18), Sethuraman, scorede sin 3. og sidste GM-norm med en flot 3. plads.
 
Jacob Carstensen, Karsten Larsen og jeg fik lidt uventet spotlight på vores halvgamle dage. Vi kæmpede for vores resultater.

Karsten lå længe til en IM-norm, men mistede lidt modet, alligevel betød gevinsten i sidste runde mod IM Luc Bergez, at det var et lille halvt point der manglede.

Det gælder også Jacob, som med 2/5 syntes helt uden chancer, men efter 3 gevinster på stribe ville normen komme i hus med gevinst over den stærke IM Michael Richter.

Det var meget, meget tæt på, i turneringens sidste parti gled fordelen over til Jacob, som til sidst måtte tage remis med kongerne tilbage. Se: http://www.yonne-echecs.org/articles/Paris2010_9.html

Ved runde 7 er der foto af Jacob, Karsten og undertegnede: http://www.yonne-echecs.org/articles/Paris2010_7.html

Selv begyndte jeg først at tro på det efter runde 7, da jeg vandt mod Samy Shoker (2472) og havde en foreløbig ratingpræstation på over 2500. I 8. runde havde jeg sort mod Michael Richter, var under pres længe, men det vendte og jeg havde en simpel, forceret gevinst som jeg overså. Remis. Men snittet var nu så højt, at det viste sig at være nok. I sidste runde kunne jeg ikke helt holde gejsten, da jeg tabte til IM Zoler, Israel (2474), men han er selvfølgelig en stærk spiller.
 
En flot turnering fyldt med nogle af tidens unge talenter, som de peruvianske Cordi-søskende, indere som Sethuraman og Adhiban og en række stærke franske folk.

John Rendboe

Hjemmeside: http://idf-echecs.com/