Ivanchuk vandt Capablanca in Memoriam på Cuba

GM Vasisily Ivanchuk fra Ukraine vandt den 45. Capablanca in Memoriam på Cuba med 1 points forspring til GM Ian Nepomniatchi (2695) fra Rusland. De to spillede remis indbyrdes i sidste runde. Runden inden havde Ivanchuk med sort slået den lokale Lazaro Bruzon mens Nepomniatchi spillede remis med gruppens anden cubaner, Leinier Dominguez.

Slutstillingen:
1. GM Vassily Ivanchuck (2741), Ukraine, 7 point
2. GM Ian Nepomniatchi (2695), Rusland, 6 point
3. GM Leinier Dominguez (2713), Cuba, 5½ point
4. GM Nigel Short (2986), England, 5½ point
5. GM Evgeny Alekseev (2700), Rusland, 3 point
6. GM Lazaro Bruzon (2668), Cuba, 3 point

I den åbne gruppe led Karsten Rasmussen sit eneste nederlag i turneringen i 9. runde, hvor han tabte til den senere turneringsvinder FM Hector Delgado Ramos (2414) fra Cuba. Rasmussen kom dog stærkt igen i sidste runde, hvor han slog IM Aramis Alvarez Pedraza (2500), Cuba, med hvid. Dermed endte han på en delt andenplads med 7½ af 10. Efter korrektionsberegningen blev det til 3. pladsen. Et flot resultat, når Karsten Rasmussens seedning som nr. 24 blandt de 110 deltagere tages i betragtning. Bemærkelsesværdigt var det også, at Rasmussen var den eneste udlænding i top 13 og at den første af de 10 deltagende stormestre endte helt nede på den samlede 10. plads.

Turneringens hjemmeside: www.capablanca.co.cu