Omkamp i U.S. Championship

Kl. 17.00 dansk tid vil der blive spillet hurtigskakomkamp mellem Gata Kamsky og Yuri Shulman, der begge endte med scoren 7 af 10 i det ordinære mesterskab. Efter de første 7. runder mødtes top 4 indbyrdes i de sidste tre runder for at afgøre mesterskabet. Gata Kamsky vandt sidst det amerikanske mesterskab i 1991, da han var 16 år gammel.

Reglerne for omkampen er lidt atypiske: Hver spiller skal byde ind med en betænkningstid på 60 minutter pr. spiller pr. parti eller derunder. Den, der byder det laveste antal minutter, får lov at vælge farve. Sort kan nøjes med remis. Den der ikke vælger farve, har 60 minutter til hele partiet. Der tillægges dog 5 sekunder pr. træk for begge spillere. Byder begge spillere f.eks. 45 minutter, trækkes der lod om hvem, der skal vælge farve.

Hjemmeside: http://saintlouischessclub.org/content/2010-us-championship