9. parti remis

Niende matchparti i VM-matchen i Sofia bød på et åbningsskift fra verdensmester Anands side. Den Katalanske åbning, der starter med  1. d4, Sf6  2. c4, e6 3. Sf3, var skiftet ud med 3. Sc3 og partiet blev en Nimzo-inder.

I træk 21 giver Anand dronningen for to tårne. Den dynamiske uligevægt, der skaber komplicerede og spændende partier, var opstået.

9. Matchparti. Anand – Topalov. Stillingen efter 22. Te1xe8+

Skak.dk styrede IM Thorbjørn Bromann kommentatorbrættet, og som det er blevet sædvane, var der omkring 150 tilskuere online hele tiden. I løbet af partiet lignede tilskuertribunen nærmest et spillermøde i landsholdsklassen, da danmarksmester GM Allan Stig Rasmussen, IM Jakob Vang Glud, IM Kim Plilgaard og IM Jan Sørensen var blandt tilskuerne, der heldigvis tager aktiv del i kommenteringen.

Anands 40. Th8+ faldt ikke i god jord blandt tilskuerne på Skak.dk, Te2 eller Te4 var nok at foretrække. 

9. Matchparti. Anand – Topalov. Stillingen efter 51. Th7-h5

Topalovs 51. -. Sc6-d4 er under mistanke for at være en fejl.

Anand  brugte herefter mest tid og i træk 54. missede han Sd5, som computerne bedømte som afgørende hvid fordel. Det spillede 54. Sc4 fastholdt dog hvids overtag, men det virkede som om Topalov spillede ekstra hurtigt for at sætte Anand under pres.

Ved træk 60 får spillerne 15 minutter til resten af partiet, samtidig gives der for første gang 30 sekunders tillægstid pr. træk. Alligevel kommer Anand hurtig under pres på uret og får ikke computertrækket 62. Tdd7 med, som Fritz regner for afgørende. 

9. Matchparti. Anand – Topalov. Stillingen efter 61. -, a4-a5.

Her spillede Anand 62. Tc5+.

Ved træk 65 har Anand 6½ minut tilbage mod Topalovs 24 minutter. Til træk 66 brugte Anand 4 minutter og Topalov svarerede næsten a tempo. Anand afviklede til et slutspil, som Topalov nemt holdt remis ved evigskak.

Fredag kl. 14.00 starter 10. matchparti og senest kl. 15.00 er GM Lars Bo Hansen klar i kommentatorboksen på Skak.dk.

 Viswanathan Anand

2787

0

1

½

1

½

½

½

0

½

     

4½

 Veselin Topalov

2805

1

0

½

0

½

½

½

1

½

     

4½

Matchen hjemmeside: www.anand-topalov.com