DM i gang

Danmarksmesterskabet i Skak blev i dag indledt ved en åbningsreception i  FrederiksborgCentret i Hillerød. Formanden for Hillerød Skakklub, Hans Henrik Hviid, bød velkommen, hvorefter der var taler af Hillerøds borgmester Kirsten Jensen og DSU’s formand Lars-Henrik Bech Hansen.
 
Kl. 14.00 gik første runde i gang og skakentusiaster kunne enten følge med på spillestedet eller via Internettet, hvor trækkene blev transmitteret direkte til hele verden.

På Skak.dk kunne den danske skakverden følge med i den tredobbelte Danmarksmester IM Jens Kristiansens kommentarer. Hvor mange hundrede besøgende, der kiggede forbi, vides i skrivende stund ikke, men personligt har jeg aldrig oplevet så stor aktivitet.

I de følgende runder ved DM vil flere forskellige skakeksperter være kommentator på skakserveren. Søndag kl. 13.30 er det landstræner GM Lars Bo Hansen, der styrer begivenhederne og svarer på spørgsmål fra tilskuerne.
 
1. rundes resultater:
GM Jacob Aagaard Madsen – FM Mads Andersen  1 – 0
GM Allan Stig Rasmussen – IM Thorbjørn Bromann  1 – 0
GM Sune Berg Hansen – GM Lars Schandorff  ½ – ½
IM Mikkel Antonsen – IM Jacob Vang Glud  ½ – ½
IM Steffen Pedersen – IM Jens Ove Fries Nielsen  ½ – ½

På stævnets hjemmeside findes partier, billeder og nyheder: www.skak-dm.dk/2010