Ekstranummer af Skakbladet

Dansk Skak Union har udsendt et ekstranummer af Skakbladet i anledning af Bent Larsens 75 års fødselsdag. Bladet kan downloades i pdf-format ved at klikke på billedet herunder. Skakbladets redaktør skriver om bladet:

Af Thorbjørn Rosenlund
Bent Larsen 75 år
Ekstranummer af Skakbladet i anledning af stormester Bent Larsens 75 års fødselsdag, 4. marts 2010.

Topscorer ved skak-OL i Moskva 1956 som 21-årig, tildelt den internationale Skak-Oscar 1967, førstemand på verdensholdet mod USSR i 1970, tre gange vinder af FIDE’s interzoneturnering. Bent Larsen var i sin storhedstid blandt verdens absolut stærkeste skakspillere og satte ene mand Danmark på skakkens verdenskort.

Bent Larsens forfatterskab er lige så stort og levende som hans spil ved brættet, og flere generationer af danske skak­spillere, fra amatører til topstormestre, har han begejstret og inspireret.

Ekstraudgivelsen indgår i Dansk Skak Unions hyldest til sin store gamle mester. Indholdet omfatter artikler om Bent Larsens imponerende skakkarriere, hans resultater og betydning for den moderne skakforståelse, samt om hans forfatterskab. Dertil et interview med Bent Larsen v/ Peter Heine Nielsen, partier udvalgt af Sune Berg Hansen, Curt Hansen, Lars Schandorff og Jens Kristiansen, Bent Larsen citater og kombinationer, samt endelig en artikel af Bent Larsen selv med erindringer om tiden med dansk skak.

Dansk Skak Unions fødselsdagsprogram i 2010 vil desuden omfatte en top-match og en stormesterturnering.