Semifinaler i WCC 2009

I FIDE World Chess Cup 2009 i Khanty-Mansiysk er man nu klar til semifinalerne, der ser således ud: 

GM Ruslan Ponomariov (2739), Ukraine – GM Vladimir Malakhov (2706), Rusland 

Sergei Karjakin (2723), Rusland/Ukraine – GM Boris Gelfand (2758), Israel.

Karjakin stiller ifølge den officielle hjemmeside op for Ukraine, hvor han er født;  men tidligere på året bekendtgjorde han, at han fremover ville repræsentere Rusland, hvorfor jeg her lader han repræsentere begge nationer.

Malakhov slog i 4. runde turneringens overraskelse, den 16-årige GM Wesley So fra Filipinerne. Både Malakhov og Wesley So deltager i næste års Politiken Cup, der i skrivende stund allerede har 18 tilmeldte stormestre hvoraf de 10 har over 2600 i rating.

I kvartfinalen slog Malakhov sin landsmand Peter Svidler ud. I Politiken skrev GM Sune Berg Hansen for nylig, at Malakhovs akilleshæl er nervøsitet i de afgørende situationer. Det bliver spændende at se, om han kan holde til presset i semifinalen.

Semifinalen spilles ligesom de indledende runder over to partier og så evt. omkamp i først hurtigskak og så lynskak. Finalen, der starter den 10. december, løber over 4 almindelige partier inden evt. omkamp.

Hjemmeside: http://ugra-chess.ru/eng/main_e.htm