Kampskak i Århus

Første runde i Aarhus Chess Summer blev en rigtig kamrunde med kun en remis. Fra arrangørerne har vi modtaget nedenstående referat:

Foto: Gert Medom Madsen

Af Søren T. Sørensen
For første gang siden 2005 arrangerer skakcaféen Chess House i Århus en international skakturnering.

Det er lykkedes at samle en stærk IM-gruppe med spillere fra så forskellige lande som Israel, Slovakiet og Norge. Derudover er der en kandidatgruppe, hvor vinderen kvalificerer sig til at spille i  IM-gruppen i næste turnering.

Det tegner til at blive en spændende og drabelig turnering, hvilket kan ses af resultaterne i 1. runde. Ud af de 10 partier i IM- og kandidatgruppen, blev der kun spillet en remis.

Favoritterne vandt i IM-gruppen i 1. runde. Den eneste remis blev spillet mellem Rasmus Skytte og Jens Kristiansen. Vinderne var Klaus Berg, Eva Repkova, Bella Igla og Jacob Vang Glud.

I kandidatgruppen, hvor der ikke blev spillet en eneste remis, vandt Louise W. Fredericia, Claus Rossen, Lars Aaes Nielsen, Alf R. Andersen og Lars René Andersen.

Turneringen kan følges på http://www.chesshouse.dk/sommerskak/welcome.htm, hvor tabellen løbende opdateres. Partierne bliver lagt ud efter runderne. 1. rundes partier kan allerede nu ses på hjemmesiden.

Interesserede er velkomne til at kigge ind hos Chess House, som ligger på Silkeborgvej 41 (gennem porten), 8000 Århus C. Der spilles hver dag fra den 8. til 16. juli med daglig start kl. 11.00.
Se også http://stiften.dk/apps/pbcs.dll/article?AID=/20090708/AAS/395234464/0/FORSIDE

I partiet mellem Eric Peterson og Bella Igla opstod følgende stilling efter 73 træk. Sort i trækket vinder en officer


Der fulgte:

73. .. Sb3+ 74. Ke2 Kb2 75. Ld3 Sc1+ 76. Kd2 La5+ 77. Ke3 Kc3 opgivet. Da sort vinder løberen pga. mattruslen

Foto: Gert Medom Madsen