Jørn Sloth Seniordanmarksmester 2009

Den tidligere verdensmester i k-skak, Jørn Sloth, Ringkøbing, vandt Seniordanmarksmesterskabet i Næstved med scoren 5 af 7.

Fra pressechef Flemming Preuss, har vi modtaget følgende:

Jørn Sloth fra Ringkøbing blev Seniordanmarksmester 2009 i nærskak
Mesterskabsstævnet i Næstved med 18 deltagere blev fortjent vundet af den sympatiske, 64-årige Jørn Sloth, der scorede 5 points af 7 mulige. Han vandt 3 partier, spillede 4 remis og var aldrig i tabsfare.

Jørn Sloth blev stormester i korrespondanceskak i 1978 og er mest kendt for at vinde det 8. Verdensmesterskab i denne disciplin, der blev spillet i årene 1975-80. Han var dengang den yngste spiller nogensinde, der vandt denne fornemme titel.

Pouelsten Grabow fra Randers Skakklub blev nr. 2 med 4½ point. Søren Holm Jensen fra Brønshøj Skakforening endte overraskende, men fortjent på en 3. plads ligeledes med 4½ point.

Jørn Sloth opnåede udover titlen Dansk Skak Unions tilskud til deltagelse i næste Senior-VM; Pouelsten Grabow tilskud til deltagelse i næste Senior-EM. 4. pladsen, også med 4½ point, gik til Jørgen Jørgensen fra Nørresundby. Søren Holm Jensen og Jørgen Jørgensen opnåede ret til en plads på det danske 1. hold ved det kommende Seniorhold-EM. De 2 ratingpræmier blev vundet af Poul Erik Nielsen fra Holstebro og Ib Lynæs Hansen fra Århus.

Jørn Sloth udtalte lige efter stævnet: ”Det var på tide! Mit sidste individuelle DM var (så vidt huskes) i 1962, da jeg blev dansk juniormester. Men hold-DM har jeg vundet rigtig mange gange – for Jyllands gamle storklub Nordre. ‘Næstved 09’ var en flot arrangeret turnering, som det var en udsøgt fornøjelse at vinde. Det lå tæt, men i sidste runde faldt alt ud til min fordel, selv om jeg ikke selv kunne vinde over Hans Dahl Pedersen.”


(Foto: Næstved Skakklub)

Hele deltagerfeltet: Stående fra venstre: Eric Brøndum, Ib Lynæs Hansen, Gunnar West Hansen, Jens engelstoft, Søren Holm Jensen, Poul Erik Nielsen, Pouelsten Grabow, Poul E.N. Olesen, P.O. Krogh, Jørn Sloth, Hans Dahl Pedersen og Jørgen Jørgensen. Siddende fra venstre: Aage Hansen, Jørgen Hvenekilde, Bent Sørensen og Flemming Preuss. John Zachariassen og Alex Ditlevsen er ikke med på billedet.

Nærmere oplysninger om stævnet kan ses på hjemmesiden: http://www.naestvedskakklub.dk/

De elektroniske bulletiner med samtlige partier kan rekvireres på mailadressen: flpreuss@stofanet.dk for en samlet pris på 80 kr.

På Næstved Skakklubs vegne

Flemming Preuss, pressechef
Tlf. 30 11 64 50