Endnu et knebent nederlag

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

3. runde ved EM for hold på Kreta endte desværre med endnu et knebent nederlag – denne gang til Finland. Udover en flot sejr til Allan Stig, var vi hele dagen i problemer på de tre øvrige brætter. Dagens resultat:


Danmark – Finland: 1½ – 2½
1. GM Allan Stig Rasmussen (2542) – GM Tomi Nyback (2572) 1 – 0
2. IM Jesper Søndergaard Thybo (2479) – IM Daniel Ebeling (2465) ½ – ½
3. IM Bjørn Møller Ochsner (2458) – IM Vilka Sipila (2363) 0 – 1
4. IM Mads Hansen (2393) – FM Kalle Niemi (2324) 0 – 1

 

Først færdig i dagens match mod Finland var Allan Stig, der som holdkaptajn for det danske hold viste vejen med et flot parti sluttende af med et dronningoffer: 

 

 

 

GM Allan Stig Rasmussen vinder på bræt 1 over GM Tomi Nyback. Foto: Poul Jacobsen

 

Bjørn kunne desværre ikke følge op på den flotte sejr fra i går, og måtte ned i en Noteboom, hvor han i træk 6 valgte 6.g3 i stedet for det mere normale 6.e3. Det så ud til at Bjørn aldrig fik tilstrækkelig kompensation for den ofrede bonde, og at modstanderen havde kontrol over de mange taktiske varianter undervejs. 

 

Jesper var også under pres i det meste af partiet, men forsvarede sig flot. I et tårnslutspil med en bonde under valgte han konsekvent det aktive modspil, hvilket sikrede remisen. 

 

Mads Hansen blev udfordret i Skotsk, og kom hurtigt  i positionelle problemer med svage felter på d4 og c5 samt en ubehagelig garderet fribonde på e5. Heldigvis overså modstanderen en gevinst med 27.Sb5!, men beholdte dog stadig en vis fordel, som sidenhen blev udbygget til et vundet uligefarvet slutspil, som  sikkert blev ført til gevinst.  

 

Link til resultater på Chess-Results: HER

 

Link til hjemmesiden for turneringen: http://www.euroteams2017.com/en/

 

Link til live: HER

 

Link til skaklandsholdet på Facebook med daglige opdateringer: https://www.facebook.com/Skaklandsholdet/