Dansk tredjeplads i Norge

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Arne Matthiesen sluttede som en flot nummer tre ved Svein Johannessens mindeturnering i Oslo. Otte danskere var med i den åbne GM-turnering.

Matthiesen vandt sine første to partier og tabte derefter til nordmanden Richard Bjerke. Men det skulle også blive turneringens eneste nederlag, og med tre gevinster og tre remiser i de resterende partier var en topplacering sikret. Helt fremme var litaueren Aloyzas Kveinys ikke til at true, og han vandt sikkert med 7,5 point – et halvt mere end det norske stortalent Jon Ludvig Hammer.

Danske Carsten Høi var også hele turneringen med fremme i feltet, men et nederlag til den engelske stormester Mark Hebden i næstsidste runde spolerede en placering i de forreste geledder.

Svein Johannessen døde sidste år, 70 år gammel, og blev regnet som den bedste norske skakspiller i 25 år fra han første gang vandt det norske og det nordiske mesterskab i 1959. Johannessen repræsenterede Norge ved ti skakolympiader, de fleste på bræt 1, og to gange nåede han at måde legendariske Bobby Fischer.

Udvalgte placeringer fra Svein Johannessens mindeturnering:
1. GM Aloyzas Kveinys (Litauen) 7.5, 2. IM Jon Ludvig Hammer (Norge) 7.0, 3-4. FM Arne Matthiesen (Danmark), GM Mark Hebden (England) 6.5, 5-12. GM Carsten Høi (Danmark), Mads Andersen (Danmark) 6.0, 26-35. Sven Pedersen (Danmark), Ib Skovgaard (Danmark), FM Martin Matthiesen (Danmark) 4.5, 36-43. Lars-Henrik Bech Hansen (Danmark) 4.0, 44-50. Tom Skovgaard (Danmark) 3.5 … 61 deltagere.

http://sveinsminneturnering.blogspot.com/