Ungdoms EM 8. runde

Mads Andersen mistede medaljemuligheden efter tab i næstsidste runde. Jakob Glibstrup spillede remis mens Kristian Seegert vandt. Sidste runde starter i dag onsdag den 9. september kl. 13.00.

Af Jakob Aabling-Thomsen og Ivan Andersen
Runde 8
For pokker da også! Mads snublede desværre lige før målstregen. Men heldigvis reddede de to andre drenge æren.

Jakob fik i U18 sin forberedelse ind. Modstanderen kunne dog også teorien, så det blev en stilling hvor Jakob står en lille smule bedre. Der blev byttet de fleste officerer, så der til sidst kun var dronningerne og fem bønder hver og der blev taget remis. Jakob har fået point de sidste par runder, og med remis eller gevinst i sidste runde vil han have sluttet rigtig godt af.

Kristians modstander forsøgte at overraske ved at spille en variant af dragen som Kristian selv spiller med sort. Ikke særlig rutineret! Kristian spillede en skarp variant og fik fordel og vandt i flot stil. Kristian får i sidste runde en stærk Græker.

Mads parti var super ærgerligt, øv! Modstanderen spillede uambitiøst med de hvide og det var op til Mads at skabe en stilling hvor han kunne spille på gevinst med sort. Der blev skabt en lidt skæv stilling, men modstanderen satte brikkerne på de gode felter og Mads kom til at stå skidt. Mads forsøgte at skabe noget modspil på kongefløjen, men modstanderen spillede det godt og Mads fik desværre åbnet d-linjen på den forkerte måde hvorefter modstanderen vandt let. Dér røg desværre medaljehåbet, men det har været godt at følge Mads på livebrætterne og han er helt sikkert også at finde i toppen af de kommende mesterskaber.

Inden sidste runde er den danske delegation til sammen på 50 %, det skulle gerne forbedres i dag!

Russisk er jo næsten hovedsproget i spillesalen, og ind imellem har vi lidt svært ved at holde styr på hvor modstanderne er fra. Mads forklarede en simpel huskeregel: ”Hvis navnet ender på –ian, kommer de fra Armenien, f.eks. Aronian, Akopian osv.”, hvortil Seegert svarede: ”Og Kristian!” 🙂

I dag starter runden allerede kl. 13, så der kan blive plads til præmieoverrækkelse kl. 20. Det falder jo desværre sammen med fodboldlandskampen, men med Mads’ nederlag i går undgår vi sandsynligvis at havne i et grimt dilemma. Vi satser på 3-0 til Danmark både i skak og fodbold.

Mads Andersen skriver om turneringen på Skanderborg Skakklubs hjemmeside: www.skanderborgskakklub.dk

Hjemmeside med live-dækning: www.euroyouth2009.com