Bobby Fischer er død

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Legendariske Bobby Fischer døde i går efter længere tids sygdom, det meddeler flere islandske kilder. Den tidligere verdensmester havde været indlagt på et hospital i Reykjavik siden november. Fischer blev 64 år gammel.


Fischer slog Boris Spassky i historiens mest omtalte VM-match i Reykjavik 1972, men forsvarede ikke efterfølgende sin VM-titel.


I 2004 blev amerikansk-fødte Fischer tilbageholdt i Japan, da han forsøgte at forlade landet på et ugyldigt pas. En efterfølgende udleveringssag førte til, at han opnåede politisk asyl på Island og senere fuldgyldigt statsborgerskab.


Fischer levede siden en tilbagetrukket tilværelse i Reykjavik.


Meget mere om Fischer kan findes f.eks. på Wikipedia:


http://en.wikipedia.org/wiki/Bobby_Fischer